ВестиЗајечар: Заседали градски већници

Зајечар: Заседали градски већници

Општина — Зајечар

У Зајечару је одржана седница Градског већа 76. по реду,  на којој је усвојен Нацрт Одлуке о начину, критеријумима и поступку доделе средстава из буџета града Зајечара за подстицање пројеката од јавног интереса које реализују удружења, као и Нацрт Правилника о утврђивању јавног интереса.

На седници је усвојен и Нацрт Решења о давању сагласности на Правилник о пружању услуга у Установи за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Зајечару, као и Нацрт Решења о разрешењу чланова Школског одбора Медицинске школе.

Већници су усвојили и Нацрт Програма за спровођење мера за подстицање рађања деце на територији града Зајечара, као и Нацрт Одлуке о накнади за заштиту и унапређивање животне средине. Такође, усвојен је и Предлог Закључка о утврђивању Предлога измене програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине за 2019. годину.

„Скупштина града Зајечара је 2010. године донела Одлуку о заштити и унапређивању животне средине, по претходном прибављеном позитивном мишљењу министартсва надлежног за те послове. Уставни суд Републике Србије је оспорио Одлуку о накнади за заштиту и унапређивању животне средине, због процедуралних разлога. Наиме, нису постојали докази да је спроведена јавна расправа у поступку доношења ове одлуке од стране Скупштине града, а по Закону о финансирању локалних самоуправа. Имајући у виду, раније преузете обавезе о финансирању и суфинансирању пројеката из области заштите животне средине, потребно је донети нову одлуку о накнади, како би се обезбедила финансијска средства за преузете обавезе”, навела је у образложењу Јасмина Стевић Јовић, шеф Канцеларије за заштиту животне средине.

На данашњој седници усвојен је и Предлог Решења о давању субвенција Јавном комуналном предузећу „Тимок – oдржавање” Зајечар за наредну годину.

Већници су усвојили и Предлог решења о давању субвенција Јавном предузећу за планирање, пројектовање, изградњу и наџор „Урбанизам и изградња” Зајечар за 2019. годину.

На седници усвојен је и Нацрт Решења о одобравању финансирања годишњих програма спортских организација за 2019. годину, као и Нацрт Одлуке о распореду средстава у области спорта, а што представља подршку локалним спортским организацијама, удружењима и савезима за наредну годину.

„Имамо законски одређен новац који иде за подстицање и стварање услова за унапређење спортске рекреације, односно бављење грађана спортом, у износу од 10.500.000 динара, 5.000.000 за школски спорт, за делатност организација у области спорта 8.500.000 динара, 25 милиона динара за екипни спорт, и милион смо одвојили како би могли да наградимо спортисте из града уколико би освојили значајне успехе на одређеним такмичењима”, рекао је Милан Станковић, помоћник градоначелника града Зајечара.

Већници су усвојили и измене Решења о образовању и именовању Комисије за подстицање рађања деце на територији града Зајечара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб