ВестиЗајечарци уживали у манифестацији „Улица Божићне радости”, најбољи купус спремиле чланице Удружења...

Зајечарци уживали у манифестацији „Улица Божићне радости”, најбољи купус спремиле чланице Удружења жена „Грљан” (ФОТО)

У Зајечару, по други пут, улица Тимочке буне претворена је за најрадоснији хришћански празник у „Улицу Божићне радости”.

У „Улицу Божићне радости“ многобројни излагачи презентовали су и продавали посетиоцима своје производе, одржан је и културно-уметнички програм, а организовано је и такмичење у спремању свадбарског купуса.

Најбољи свадбарски купус спремила је Наташа Ранђеловић Томић, чланица Удружења жена „Грљан“, друго место заузели су зајечарски извиђачи, а треће место припало је Економско-трговинској школи из Зајечара. Победници такмичења добили су награду од Туристичке организације града Зајечара.

 

Посетиоци манифестације уживали су у широкој лепези домаћих производа великог броја излагача, почев од вина, меда, ракије, до димљених производа, приређена је и божићна трпеза за посетиоце.

На овој, сада већ традиционалној манифестацији, представило се 30 излагача.

„Први пут је ова манифестација одржана 2019. године, прошле године направљена је пауза због пандемије, а ове године већ традиционално настављено је са овом манифестацијом. Трудимо се да ово постане традиција и да сваке године осмислимо нешто ново. Туристичка организација града Зајечара припремила је једну божићну трпезу, како би на један креативан начин показали како треба да изгледа једна трпеза за Божић. Имамо преко 30 излагача који су изнели своје производе“, рекла је Драгана Гогић Рајковић, директорка ТО Зајечар.

У културно уметничком програму наступили су Градско певачко друштво “Стеван Мокрањац”, а осим хора, божићне и етно песме певале су и Анђелија Черкасов и Наталија Божић из Бора. Наступио је и Градски фолклорни ансамбл „ЗО-РА“ који је извео четири одличне кореографије, као и КУД “Петар Радовановић” из Злота са пионирским и омладинским фолклором и солистом на фрули Младеном Пацићем. Традиционалну музику на фрули и хармоници свирали су Никола Митровић и Срђан Војислављевић из Великог Извора, а на кларинету и хармоници Милан Христовић и Иван Јоновић из Халова.

Манифестацији су присуствовали и градоначелник Зајечара Бошко Ничић, као и Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион са свештенством Епархије тимочке.

Организатори манифестације су Епархија тимочка и Град Зајечар, уз учешће Народног позоришта Тимочке крајине – Центра за културу „Зоран Радмиловић“ и Туристичке организације града Зајечара, а под покровитељством Града Зајечара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,390ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб