Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Зајечарска библиотека организује „Читалачку повељу 7”
Дечак чита књигу

Зајечарска библиотека организује „Читалачку повељу 7”

Дечје одељење Матичне библиотеке „Светозар Марковић” у Зајечару и ове године организује „Читалачку Повељу 7 (са Значком)”, за ученике од првог до осмог разреда свих основних школа од од 3. фебруара до 22. маја 2020. године.

Изабрана литература коју треба прочитати биће разврстана према узрасту ученика и одговарајућег садржаја (песме, приче, бајке, басне и роман).

Ученици треба да буду чланови Библиотеке и да се за учешће за Повељу пријаве (Дечје одељење библиотеке), где ће бити евидентирани, ради тачног броја учесника.

Поступак провере биће писмено испитивање (питања која се односе на ликове, догађаје и разумевање прочитаног) у читалишту зајечарске библиотеке, у суботу, 30. маја, са почетком у 10:00 часова за све прваке, затим у 11:30 за други разред, 13:00 часова за трећи разред, 14:30 за четврти и 16:00 часова за пети, шести, седми и осми разред. Трајање провере прочитаног је сат времена. Резултати ће бити послати школама до 12. јуна, а освојене Повеље и Читалачке значке биће достављене свим школама као и прошле године до 19. јуна.

Од ове године, осим домаћих писаца биће заступљена и дела страних писаца за децу, као додатна литература (односи се само на ученике петог, шестог, седмог и осмог разреда), да би добили и Значку — моћи ће по сопственом интересовању да изаберу бар једно од више понуђених дела. Литература је изабрана и припремљена у библиотеци. Списак литературе за све разреде биће одштампан и доступан на Дечјем одељењу (уз додатна појашњења).

Сва додатна обавештења можете добити на број телефона 019/422-045 (тражити Дечје одељење) или на мејл decije.odeljenje@bibliotekazajecar.rs.

Можда ће Вас занимати

Акција добровољног давања крви 20. јануара у Зајечару

Црвени крст Зајечар у сарадњи са Службом за трансфузију крви из Ниша у среду, 20. …

Облаци, облачно време

У Србији облачно и хладно, местимично са слабим снегом

У Србији претежно облачно, местимично са слабим снегом и то углавном на југозападу и југу. …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница