ВестиЗајечарска библиотека позива предшколце и ниже разреде да направе плакат на тему...

Зајечарска библиотека позива предшколце и ниже разреде да направе плакат на тему Андерсенових бајки

Матична библиотека „Светозар Марковић” Зајечар — Плакат на тему „Цртамо бајку”

У сусрет обележавању Светског дана дечје књиге и рођендана Андерсена, једног од највећих бајкописаца света, Дечје одељење Матичне библиотеке „Светозар Марковић” у Зајечару позива све предшколце и ниже разреде основних школа да направе плакат на тему Андерсенових бајки – „ЦРТАМО БАЈКУ”.

„Хајде, да се цртежом захвалимо великом Андерсену што смо расли и растемо уз његове бајке. Лепота његових бајки изронила је због оних којима се обраћао – деци”, поручују из зајечарске библиотеке.

Плакат може бити заједнички или појединачан – колаж, цртеж или било која друга техника.

Позив је за све предшколце и ниже разреде основних школа, да до 23. марта донесу на Дечје одељење готове радове, а библиотека ће направити изложбу 2. априла и обележити Светски дан дечје књиге.

Светски дан дечје књижевности, установљен је 1967. на дан када је 1805. рођен Ханс Кристијан Андерсен – писац више од 3.000 дела, преведених на 125 језика, а међу којима су и бајке „Мала Сирена”, „Ружно Паче”, „Снежна краљица”, „Царево ново одело”… без којих је тешко замислити било које детињство.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб