Тимочка КрајинаЗајечар„Зајечарско музичко пролеће” настављено концертом дуа „Blue sonos” у дворишту Позоришног музеја...

„Зајечарско музичко пролеће” настављено концертом дуа „Blue sonos” у дворишту Позоришног музеја у Зајечару

„Зајечарско музичко пролеће” настављено концертом дуа „Blue sonos” у дворишту Позоришног музеја у Зајечару

„Зајечарско музичко пролеће” настављено је синоћ у дворишту Позоришног музеја у Зајечару концертом дуа „Blue sonos” који чине директор зајечарске музичке школе и професор гитаре Милан Митић и професор хармонике Душан Ђорђевић.

Двојица врсних музичара изводили су композиције са ауторског албума дуа „Blue sonos”, уз бројне импровизације.

Милан Митић, рођен је у Нишу 1970. године. Средњу музичку школу и академију, завршио је у Београду у класи проф. Вере Огризовић. Први је дипломирани гитариста у Србији, који није рођен у Београду. Педагогијом се бави од 1993. године. Радио је десет година у београдским школама „Владимир Ђорђевић”, „Ватрослав Лисински” и „Даворин Јенко”. На препоруку муз. академије у Београду, отворио је одсек гитаре у средњој школи Крагујевцу и Нишу, где је одшколовао садашњих 15 професора гитаре. Освојио је преко 200 награда са својим ученицима на међународним и домаћим такмичењима.

Свих ових година, континуирано се бави и концертном делатношћу. Одржао је преко 300 концерата класичне музике у Европи и нашој земљи, као солиста и у разним дуетима са познатим именима. Наступао је и на познатим светским фестивалима класичне музике у Грчкој, Италији, Шпанији, Словенији, Хрватској, Словачкој, Црној Гори, Македонији, Бугарској… Бави се и издаваштвом. Издао је 15 је књига, а стотине његових појединачних аранжмана, продаје се и на дигиталном сајту „Sheet Music”. Такође је снимио и око 20 ауторских ЦД-ова, који се емитују на свим великим светским платформама. Од недавно ради у Музичкој школи у Зајечару као професор класичне гитаре. Већ је са својим ученицима освојио више награда, на такмичењима у Србији. Половином септембра постављен је за в.д. директора школе.

Душан Ђорђевић је рођен у Зајечару 1992. године. Основно музичко образовање стекао је у свом родном граду у класи проф. Јелене Србиноске. Даље музичко образовање наставља у Крагујевцу у средњој музичкој школи. Основне и мастер студије завршио је на Филолошко-уметничком факултету.

Учествовао је на многобројним фестивалима и такмичењима у земљи и иностранству међу којима се издвајају: „Акордеон арт” (Сарајево) [2010. година] – Прва награда; „Звездане стазе” (Крагујевац) [2009. година] – Прва награда; „Дани хармонике” (Смедерево) [2007. и 2009. година] – Прва награда; „Мех фест” (Београд) [2015. година] – Прва награда; „Светски Трофеј” (Кина) [2022. година] – категорија мастер – 2. место; „Birmingham international music competition” (Бирмингем) [2022. година] – 1. место; „Акордер” (Инстанбул, Турска) [2022. година] – Лауреат такмичења. Са камерним саставом био је лауреат такмичења „Donne in musica” (Крагујевац) 2014. године.

Педагошку каријеру започиње септембра 2016. године у музичкој школи „Стеван Мокрањац” у Зајечару. Њагови ученици су до сада освијили преко 30 награда нарегионалним, републичким, међународним такмичењима.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб