ЗАокрет 019: Зајечар ће ускоро бити село, ако људи наставе да се исељавају

ЗАокрет019 — Прес-конференција

Покрет грађана „ЗАокрет 019” одржао је конференцију за медије, на којој је критиковао овдашњу власт, коју сматрају главним кривцем за све чешћа исељавања људи из Зајечара.

ЗАокрет019 — Прес-конференција

Чланови „Заокрет-а 019” нагласили су да само стручни људи и људи којима је истински стало до Зајечара и људи који могу да понуде конкретне ствари, треба да воде овај град.

Селена Ристић Витомировић – члан Покрета грађана „ЗАокрет 019”

„Градска власт је некомпетентна и штетна за Зајечар, због тога јер своје приоритете стављају испред приоритета деце, породица и свих грађана овог града, уместо да буде обрнуто. Многи нас прозивају како само желимо власт, али ми смо се окупили око јасне идеје. Желимо промену система који потенцира страначко запошљавање и једнаку шансу за све становнике овог града”, рекла је Селена Ристић Витомировић, члан овог покрета.

Угљеша Ђуричковић – члан Покрета грађана „ЗАокрет 019”

„Поносни смо што је наш покрет у претходној години успео да спречи подизање кредита којим смо већ презадужени Зајечар успели да спасимо додатног упадања у блато. Поред тога, основали смо онлајн пијацу, која је нашим сеоским домаћинима помогла у тешкој ситуацији у којој су се нашли током ванредног стања”, каже Угљеша Ђуричковић, члан покрета.

ЗАокрет019 — Прес-конференција

Ђуричковић је додао да су сви чланови покрета првенствено борци против корупције и непотизма и да се неће зауставити док овај град поново не изведу на прави пут.

ЗАокрет019 — Прес-конференција

Бобан Гроздановић – члан Покрета грађана „ЗАокрет 019”

„Доста људи се прикључује нашем покрету, надамо се да ће се такав тренд и наставити, Удружење грађана ’За све моје људе’ се такође прикључио ’ЗАокрет-у’ и заједно са нама ће изаћи на локалне изборе”, поручио је члан Покрета грађана „ЗАокрет 019” Бобан Гроздановић.