Timočka Timočka
Početna / Timočka Krajina / Bor / Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 13.01.2021.
Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 13.01.2021.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – sreda, 13.01.2021.

ZAJEČAR

Na osnovu 83 novoobrađena PCR i AG uzorka, u poslednja 24 časa, na teritoriji grada Zaječara evidentirano je još 13, novih, COVID-19 pozitivnih osoba (15,6% od broja testiranih).

Od ovog broja 9 osoba su ženskog i 4 muškog pola, starosti od 18 do 77 godina života.

Urađeno je i 8 kontrolnih testiranja i ni jedno lice nije pozitivno na prisustvo virusa COVID-19.

Danas je urađeno ukupno 51 testiranje. Od tog broja je 27 komercijalnih testova u ZZJZ „Timok”.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 12.070 PCR i AG uzoraka dok se rezultati čekaju za još 84 ranije testiranih.

Do sada je oboljevanje od COVID-19 infekcije potvrđeno kod 2.591 građana Zaječara (1.262 ženskog i 1.330 muškog pola).

Od ovog broja, kod 2.384 osoba više nema znakova infekcije na testiranju (smatraju se izlečenima).

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 39 osoba (4 prijema i 2 otpusta), a na Grudnom odeljenju 32 osobe (3 prijema i 2 otpusta) i na Odeljenju produženog lečenja 4 osoba (0 prijema i 1 otpust) inficiranih virusom SARS-CoV-2.

Nije bilo smrtnih ishoda među pacijentima obolelim od ovog virusa.

Na kiseoničkoj potpori je 34 pacijenata, na sva tri odeljenja, ZC „Zaječar” koja su u kovid sistemu.

Na sva tri odeljenja preostalo je još 45 slobodnih mesta za smeštaj COVID-19 inficiranih osoba koje su u stanju neophodne hospitalizacije.

Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

BOR

Podaci Zavoda za javno zdravlje „Timok” u Zaječaru pokazuju da se u Boru u prethodna 24 sata oporavilo 57 osoba, dok je zabeleženo 17 novih slučajeva korona virusa, te je tako 315 ukupan broj aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalizovano je 30 bolesnika, od kojih je 28 pozitivno na virus.

U toku jučerašnjeg dana u kovid ambulantu „Metalurg” javilo se 11 pacijenata sa potencijalnim simptomima virusa, u ambulanti „Rudar” zabeleženo je 37 kontrolnih pregleda, dok je na prijemnim bolničkim odeljenjima zabeleženo 38 pregleda.

Na čekanju je 17 rezultata prethodno uzetih briseva.

NEGOTIN

Prema podacima Zdravstvenog centra „Negotin”, u poslednja 24 časa, od 46 obrađenih testova (27 antigen i 19 PCR) pozitivan nalaz je registrovan kod 13 osoba, što čini 28,3 procenata testiranih.

Virus je potvrđen kod četiri muškarca, starosti od 14 do 67 godina, i devet žena, starosne dobi od 31 do 86 godina.

U prethodna 24 časa u kovid ambulanti je obavljeno 48 pregleda, od kojih su 19 prvi, a 29 kontrolni. Na kovid odeljenjima ZC „Negotin”, na kojima se trenutno leči 24 pacijenta, u prethodnom danu hospitalizovano je pet, jedan je otpušten na kućno lečenje dok je jedan pacijent transportovan u tercijarnu ustanovu na dalje lečenje.

U opštini Negotin ukupan broj aktivnih slučajeva je 277.

KNJAŽEVAC

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje „Timok” u Zaječaru, na teritoriji opštine Knjaževac još 12 osoba zaraženo je korona virusom.

Juče je u referentnu laboratoriju upućeno 77 PCR testova sa teritorije opštine Knjaževac. Od ovog broja, 59 je kontrolnih testova.

Zavod za javno zdravlje „Timok” testirao je i osobe iz gerontološkog centra. Danas do 09:00 časova pristigli su rezultati za 77 testova: devet testova je prvi put pozitivno i devet prvi put negativno na korona virus. Od ovog broja, tri kontrolna testa su pozitivna, a 56 negativna na korona virus.

Prvi put pozitivno je šest osoba ženskog i tri muškog pola, starosti od 45 do 90 godina života. Urađeno je 75 antigen testova od kojih je 12 pozitivno i 63 negativno.

Presek za PCR testove urađen je danas za period od 12–13. januara 2021. godine u 09:00 časova.

Na teritoriji opštine Knjaževac, od početka pandemije korona virusa do 12. januara 2021. godine, urađeno je 4.476 PCR testova na COVID-19.

Rezultat je završen za 4.440 testova. Za 36 ranije uzetih uzoraka rezultati testiranja nisu pristigli. Za 51 uzorak testiranje je trebalo ponoviti. Kod 738 testova rezultat je pozitivan. Za 3.651 test na COVID-19 rezultat je negativan.

KLADOVO

Prisustvo korona virusa potvrđeno je kod još osam osoba u kladovskoj opštini, kako je dvostruko više oporavljenih broj aktivno pozitivnih smanjen je na 71 lice.

Nešto manje od polovine aktivno pozitivnih je na lečenju van Kladova, naime u tercijarnim zdravstvenim ustanovama hospitalizovana su 33 pacijenta.

Prema podacima Zdravstvenog centra „Kladovo” u ovoj je opštini od početka epidemije virusom zaraženo 1.315 osoba, do sada se oporavilo 1.199, a od posledica korona virusa preminulo je 45 pacijenata.

MAJDANPEK

Od 20 juče urađenih testova u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja na virus je pozitivno šest rezultata i sada je u opštini Majdanpek 58 osoba inficirano korona virusom.

U tercijarnim ustanovama je na lečenju osam pacijenata iz majdanpečke opštine, a u kovid ambulantama je juče obavljeno 26 kontrolnih i samo jedan prvi pregled.

Najviše aktivno zaraženih je u Majdanpeku – 36, u Donjem Milanovcu sa pripadajućim selima je 11, Rudnoj Glavi 10 i Vlaolu je jedna osoba inficirana virusom, dok se u izolaciji nalazi 74 osoba.

U trećem talasu korona virusa na teritoriji opštine Majdanpek zaraženo je 623 lica, do sada je izlečeno 547 i od posledica korona virusa preminulo je 18 pacijenata.

Možda će Vas zanimati

Udruženje „Sigurne staze”: Projekat „Staze urbane mobilnosti na teritoriji grada Bora” — Istraživanje: Borani žele staze urbane mobilnosti i veću bezbednost saobraćaja

ISTRAŽIVANJE: Borani žele staze urbane mobilnosti i veću bezbednost saobraćaja

Strukovno udruženje za saobraćajno i urbanističko planiranje „Sigurne staze iz Bora” je za potrebe projekta …

Umereno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima

U Srbiji ujutro i prepodne umereno do potpuno oblačno, ponegde s kratkotrajnom kišom. Zatim promenljivo …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica