Timočka Timočka
Početna / Vesti / Započeti radovi u Evropskoj ulici u naselju Višnjar, kao i u Beogradskoj ulici u Zaječaru

Započeti radovi u Evropskoj ulici u naselju Višnjar, kao i u Beogradskoj ulici u Zaječaru

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sa saradnicima obišao je danas radove u Evropskoj ulici u naselju Višnjar, kao i u Beogradskoj ulici u Zaječaru.

Ovo je prva ulica koja će biti urađena grebanim asfaltom, u dužini od 500 metara, ostatak rizlom. Vrednost radova sa PDV-om u Evropskoj ulici iznosiće negde oko 1.200.000 dinara.

„Grebanim asfaltom biće urađene sve glavne ulice gde ima kuća, a ostale će biti posute rizlom. Naselje Višnjar godinama ima problem sa kanalizacijom i tek kada ona bude sanirana, ove uliće će biti asfaltirane. Grad Zaječar je od Republike Srbije dobio 32 miliona evra za rešavanje kanalizacione mreže i povezivanje ovih najvećih sela u okolini grada. Ovde će proći kanalizacioni kolektor koji obuhvata selo Grljan, naselje Grljanski put i Višnjar, s tim što će u naselju Grljanski put morati da se radi sabirni kolektor za ispumpavanje, pošto su oni mnogo ispod nivoa Timoka. Ovde ćemo morati da idemo poprilično u dubinu, jer će zahvat izrade kanalizacione mreže u naselju Višnjar, verovatno biti prilično komplikovano zbog zemljišta. Dole se nalazi pesak i podzemne vode, ali uspećemo da uradimo kanalizacionu mrežu”, kaže Ničić.

Ničić je dodao da je od JP „Putevi Srbije” dobijeno 5.000 tona grebanog asfalta i ovde će biti ugrađeno koliko god bude trebalo, a ostatak u drugim naseljima gde isto to mora da se radi.

„Nelogično je da se vrši asfaltiranje pre nego što se uradi kanalizaciona mreža. Ovo je nešto između rizle i pravog asfalta, trajaće mnogo duže. Odradiće se sve one ulice koje su glavne”, zaključio je Ničić.

Takođe, u Beogradskoj ulici u Zaječaru počelo je asfaltiranje. Ova ulica biće asfaltirana u dužini od 300 metara, a rađena je pre toga skoro dva meseca. Urađen je kanalizacioni kolektor i kolektor atmosferskih otpadnih voda sa prečišćivačem na početku Popove plaže. Ukupna vrednost radova je nešto preko 28 miliona dinara.

„Ovo je jedna od najširih ulica u gradu, široka 8 metara. Problem koji se ovde stalno pojavljivao kada su malo jače kiše i skupljanje vode otklonićemo i dobićemo jednu prelepu ulicu. Urađeni su i trotoari i nadam se da ćemo što pre, po završetku ovog projekta, u narednih mesec dana, nastaviti i Železničku ulicu. Javno komunalno preduzeće ’Timok – održavanje’ uradiće i zelene površine, pošumiće deo koji može”, rekao je Ničić.

Biće asfaltiran i parking za teške kamione koji ovuda prolaze zbog pivare, jer je Zaječarska pivara obezbedila sredstva u dogovoru sa gradom, a lokalna samouprava je njima zauzvrat obezbedila parking mesta za njihove radnike.

Možda će Vas zanimati

Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković vakcinisao se u kompaniji „Elixir” Prahovo

Juče je u ambulanti najvećeg privrednog kolektiva u opštini Negotin, kompaniji „Elixir” Prahovo, organizovana imunizacija …

Rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Save Kovačevića: Pojedine ulice u Zaječaru sutra bez vode

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici Save Kovačevića sutra, 16. aprila, bez vode će biti …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica