Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Завршен ликовно-литерарни конкурс „Читам, пишем и цртам у доба Короне”
Библиотека „Центар за културу” Кладово: Електронски конкурс „Читам, пишем и цртам у доба Короне”

Завршен ликовно-литерарни конкурс „Читам, пишем и цртам у доба Короне”

Библиотека „Центар за културу” Кладово расписала је електронски литерарни и ликовни конкурс на тему „Читам, пишем и цртам у доба Короне” са жељом да се љубитељи писања, читања и цртања, у периоду пандемије, виртуелно окупе, креативно ангажују и покажу свој потенцијал.

На конкурсу су могли учествовати сви заинтересовани без старосног ограничења, у периоду од 22. априла до 22. маја 2020. године.

Конкурс је изазвао неочекивано велико интересовање. Пријављено је 80 аутора, од тога појединачних аутора је 72, а 8 пријава су групне – у име 58 ученика (углавном ученика основношколског узраста).

Укупан број аутора на конкурсу „Читам, пишем и цртам у доба Короне” је 130.

Пријаве су пристигле из пет држава, највећи број из Републике Северне Македоније, затим из Хрватске, Босне и Херцеговине, Сједињених Америчких Држава и Србије.

Литерарни и ликовни радови, од песама, есеја, прозних текстова, па до карикатура стигло је из 40 градова и насеља.

То су: Београд, Варварин, Врање, Вртогош, Вршац, Давидовац, Ечка, Задар, Зајечар, Кладово, Кладушница, Клокот, Књажевац, Корбово, Костол, Крагујевац, Куманово, Кула, Лесковац, Неготино, Ниш, Нови Београд, Нови Сад, Нови Сип, Нови Кнежевац, Нови Пазар, Њујорк, Панчево, Параћин, Петроварадин, Пожаревац, Прилеп, Ртково, Свети Никола, Скопље, Суботица, Тетово, Тузла, Шарбановац, Штип.

Жаклина Николић, директор Библиотеке „Центар за културу” Кладово, захваљује се свим учесницима конкурса на указаној части, интересовању и пријавама свих учесника, али и интерактивном виртуелном дружењу.

„Свако је својим креативним ангажовањем оставио писани траг у време незапамћене светске пандемије након које више никад ништа неће бити исто. Овај необичан период удружио је 130 аутора из пет држава и 40 градова у једном месецу. Појачани смо и почаствовани учешћем и познатих писаца и то добитника НИН-ове награде, дечијим писцима и илустраторима-карикатуристима чија ће имена бити обеледањена у електронском ’Зборнику’ који почиње да се припрема”, каже Жаклина Николић, директор Библиотеке „Центар за културу” Кладово.

Организатор, поред електронског „Зборника” свих радова, припрема и захвалница о чему ће сви учесници конкурса и јавност бити обавештени.

„Хвала свима на лепом дружењу у необичним околностима”, поручују из Библиотеке „Центар за културу” Кладово.

Можда ће Вас занимати

Тимочка Крајина — COVID-19

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 15.01.2021.

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – петак, 15.01.2021. ЗАЈЕЧАР На основу 58 новообрађених PCR …

Тимочка Крајина — COVID-19

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 14.01.2021.

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – четвртак, 14.01.2021. ЗАЈЕЧАР На основу 66 новообрађених PCR …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница