Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Zoom ће постати много безбеднији – онима који плате
Zoom

Zoom ће постати много безбеднији – онима који плате

Преко 300 милиона људи у свету посљедњих месеци се прикључивало на Zoom и путем њега радило, одржавало састанке, али и контакте са пријатељима и породицом док су сви били изолованим у својим домовима. Ова апликација кориснике је привукла једноставношћу и квалитетом видео позива, могућношћу групних састанака и дељења екрана, али није баш “првак света” по безбедности и приватности. Од појаве првих озбиљнијих проблема Zoom је надограђен и закрпан па тако више нема “zoombombing-а”, додана је и енкрипција, али не у својој пуној снази.

Сада за „Reuters” њихов безбедносни конзултант Alex Stamos каже како Zoom планира да уведе и end-to-end енкрипцију, али она неће бити доступна за свих 300 милиона корисника. Напротив, Zoom планира најбезбедније видео позиве да омогући великим и пословним корисницима, тј. онима који ће за коришћење ове апликације – плаћати.

Осим њих, приступ потпуно криптованим видео конференцијама могли би добити активисти, политички дисиденти и непрофитне организације које се боре за разне циљеве везане уз људска права. План за увођење енкрипције која би у потпуности онемогућила прислушкивање разговора је већ у изради, при чему се воде повратним информацијама бројних стручњака за приватност, али и технолошким, безбедносим и пословним факторима.

За увођење безбедније енкрипције Zoom би се могао послужити технологијом старутпа Keybase, којег је преузео раније прошлог месеца. Keybase се специјализовао на подручју дигиталне безбедности, складиштења података и размене порука, а све са нагласком на снажну end-to-end енкрипцију.

 

Извор: itvesti.info

Можда ће Вас занимати

Република Србија: 5G мрежа

Аукција за спектар 5G у Србији одложена због корона вируса

Аукција за спектар 5G у Србији биће одложена због епидемије вируса корона и вероватно ће …

Веб платформа путеви вина „Дух Балкана”

Почела са радом специјализована веб платформа путеви вина „Дух Балкана”

Данас је почела са радом специјализована веб платформа путеви вина „Дух Балкана”. На платформи је …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница