ДруштвоЗдрављеРајачка народна школа здравља: Витамин Д3 против корона вируса

Рајачка народна школа здравља: Витамин Д3 против корона вируса

Рајачка народна школа здравља: Витамин А + Д3 Алкалоид — COVID-19

Борба са корона вирусом траје и наставља се све жешће. Треба искористити све могућности које стоје на располагању да се не заразите и оболите.

Мерама заштите које примењујете свакодневно:

  • ношење маски,
  • држање одстојања од два метра,
  • избегавње окупљања и боравка у групи,
  • избегавање полних однса са промискуитетним особама,
  • избегавање сваког непотребног контакта,
  • прање руку млаком водом и сапуном,
  • одмор и довољно сна,
  • исхрана воћем и поврћем,
  • треба додати и заштиту од вируса COVID-19 витамином Д3. У недостатку вакцине против корона вируса, Д3 витамин може испољити заштитно својство.

Пада у очи да, за разлику од ситуације у западним земљама, код нас се међу мерама против вируса COVID-19, занемарује значај хране и витаминских и минералних састојака као алтернативна могућност побољшања природног имунитета.

Бројни истраживачи на западу истражују значај витамина Д3 у борби са корона вирусом. Наиме, показало се да су особе заражене короном имале малу количину витамина Д3 у организму. А оне друге, којима су концентрације Д3 витамина била веће или нормалне лакше су пребољевале COVID-19 и биле даље од смрти.

Када је реч о дефициту Д3 витамина у организму треба узети у обзир једну чињеницу – да сe од почетка новембра, па све до краја марта месеца у организму драстично смањи производња Д3 витамина под дејством сунчаних зрака на кожу. У то време, у пределима северно од Врања, сунце је ниско на хоризонту од изласка до заласка и нема довољно снаге да својим зрацима прозведе Д3 витамин у кожи. И избегавање кретања на отвореном простору због ковида такође ће умањивати могућност стварања овог витамина у кожи зато је потребно додавати га организму свакодневно.

Али, да не објашњавам даље какав је значај Д3 витамина за јачање имунитета. На вама је, ако ми верујете, да пошто прочитате ову причу одете у апотеку и купите глобуле витамина А + Д3 и сваког дана око 10:00 сати попијте једну са водом. Сваког дана, до краја марта мееца 2021. године. Витамин А + Д3 могу користити сви осим деце млађе од 4 године.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,400ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб