Vesti10. Međunarodni pozorišni festival za decu „ZajeČAR” od 18. do 23. aprila

10. Međunarodni pozorišni festival za decu „ZajeČAR” od 18. do 23. aprila

Publika — Narodno pozorište Timočke Krajine „Zoran Radmilović”

Međunarodni pozorišni festival za decu „ZajeČAR”, deseti po redu, biće održan u zaječarskom teatru od 18. do 23. aprila 2019. godine. Na dečjem festivalu učestvovaće osam pozorišta iz Srbije, Kine, Francuske, Bugarske i Hrvatske, a otvoriće ga dr Miodrag Maticki, književnik i predsednik Vukove zadužbine.

— Prve festivalske večeri biće izvedena premijera predstave zaječarskog pozorišta „Mačak u čizmama”, reditelja Spasoja Ž. Milovanovića.
— U subotu 19. aprila nastupiće ansambl Gradskog kazališta „Joza Ivakić” iz Vinkovaca sa predstavom „Crvenkapica” i Pozorište lutaka Niš sa predstavom „Legenda o mesečevoj princezi”.
— U nedelju 20. aprila „Teatar de la Masju” iz Nice u Francuskoj izvešće „Skriptograf” a glumci Knjaževsko-srpskog teatra „Joakim Vujić” iz Kragujevca nastupiće sa predstavom „Ko nema u vugla, gugla”.
— U ponedeljak 21. aprila najmlađa publika može pogledati predstavu „Princeza na zrnu graška” Državnog lutkarskog teatra Vidin iz Bugarske.
— U utorak 22. aprila biće izvedena predstava „Uspavana lepotica” Narodnog pozorišta Priština.
— U sredu 23. aprila nastupiće Umetnički ansambl provincije Henan u Kini.

Mališane će kao i predhodne godine zabavljati klovn Panajot Canev iz Pan teatra u Sofiji, a posebna atrakcija biće Žena-skulptura i bacači vatre „Barbaronite duo”, takođe iz Bugarske. U okviru dečjeg festivala biće organizovani brojni prateći programi. U foajeu Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović” biće otvoren štand knjiga za decu izdavačke kuće „Srpska knjiga” iz Rume, gde je urednik bio nedavno preminuli Dobrica Erić, jedan od najznačajnijih srpskih pesnika koji je dečjem festivalu poklonio himnu.

Tokom trajanja dečjeg festivala dr Miodrag Maticki posetiće osnovnu školu „Desanka Maksimović” u Zaječaru, školu za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović” i Ustanovu za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak”.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,191PratilacaLajkuj
4,184PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub