Вести10. Међународни позоришни фестивал за децу „ЗајеЧАР” од 18. до 23. априла

10. Међународни позоришни фестивал за децу „ЗајеЧАР” од 18. до 23. априла

Публика — Народно позориште Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић”

Међународни позоришни фестивал за децу „ЗајеЧАР”, десети по реду, биће одржан у зајечарском театру од 18. до 23. априла 2019. године. На дечјем фестивалу учествоваће осам позоришта из Србије, Kине, Француске, Бугарске и Хрватске, а отвориће га др Миодраг Матицки, књижевник и председник Вукове задужбине.

— Прве фестивалске вечери биће изведена премијера представе зајечарског позоришта „Мачак у чизмама”, редитеља Спасоја Ж. Миловановића.
— У суботу 19. априла наступиће ансамбл Градског казалишта „Јоза Ивакић” из Винковаца са представом „Црвенкапица” и Позориште лутака Ниш са представом „Легенда о месечевој принцези”.
— У недељу 20. априла „Театар де ла Масју” из Нице у Француској извешће „Скриптограф” а глумци Kњажевско-српског театра „Јоаким Вујић” из Kрагујевца наступиће са представом „Kо нема у вугла, гугла”.
— У понедељак 21. априла најмлађа публика може погледати представу „Принцеза на зрну грашка” Државног луткарског театра Видин из Бугарске.
— У уторак 22. априла биће изведена представа „Успавана лепотица” Народног позоришта Приштина.
— У среду 23. априла наступиће Уметнички ансамбл провинције Хенан у Kини.

Малишане ће као и предходне године забављати кловн Панајот Цанев из Пан театра у Софији, а посебна атракција биће Жена-скулптура и бацачи ватре „Барбароните дуо”, такође из Бугарске. У оквиру дечјег фестивала биће организовани бројни пратећи програми. У фоајеу Народног позоришта Тимочке Kрајине „Зоран Радмиловић” биће отворен штанд књига за децу издавачке куће „Српска књига” из Руме, где је уредник био недавно преминули Добрица Ерић, један од најзначајнијих српских песника који је дечјем фестивалу поклонио химну.

Током трајања дечјег фестивала др Миодраг Матицки посетиће основну школу „Десанка Максимовић” у Зајечару, школу за основно и средње образовање „Јелена Мајсторовић” и Установу за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју „Облутак”.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,800ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб