Тимочка КрајинаЗајечарАгенција за безбедност саобраћаја: Објављен јавни позив за субвенционисану доделу заштитног рама...

Агенција за безбедност саобраћаја: Објављен јавни позив за субвенционисану доделу заштитног рама за трактор

Мушкарац вози трактор

На основу Уредбе о условима и начину спровођења субвенционисане доделе заштитних рамова за употребљавани трактор („Службени гласник РС“ број 107/22) Агенција за безбедност саобраћаја објавила је

„Јавни позив за субвенционисану доделу заштитног рама за употребљавани трактор“

У Републици Србији, у последње три године, услед превртања на тракторима без заштитног рама, настрадало је чак 86 лица, ван јавних путева (њива, шума, ливада). У истом периоду у саобраћајним незгодама на путевима са учешћем трактора погинуло је 78 лица, односно у последње три године погинуло је 164 возача трактора, док је 360 возача повређено.

Процена је да у Републици Србији има око 100.000 трактора без заштитне кабине или рама.

Једна од главних мера за смањење страдања и покушаја минимизирања повреда возача трактора када дође до незгоде услед превтрања, је уградња испитаних и одобрених заштитних рамова.

Сва заинтересована правна и физичка лица која испуњавају услове из напред наведене Уредбе могу да поднесу захтев Агенцији за безбедност саобраћаја за субвенционисану доделу.

Јавни позив траје до 30.11.2022. године.

Модели и типови трактора за које се врши субвенционисана додела су: ИМТ 533, ИМТ 539, ИМТ 540, ИМТ 542 и ИМТ 549.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Društvene mreže

24,352ПратилацаЛајкуј
4,211ПратилацаЗапрати
1,262ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб