Timočka KrajinaZaječarAgencija za bezbednost saobraćaja: Objavljen javni poziv za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama...

Agencija za bezbednost saobraćaja: Objavljen javni poziv za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za traktor

Muškarac vozi traktor

Na osnovu Uredbe o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane dodele zaštitnih ramova za upotrebljavani traktor („Službeni glasnik RS“ broj 107/22) Agencija za bezbednost saobraćaja objavila je

„Javni poziv za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor“

U Republici Srbiji, u poslednje tri godine, usled prevrtanja na traktorima bez zaštitnog rama, nastradalo je čak 86 lica, van javnih puteva (njiva, šuma, livada). U istom periodu u saobraćajnim nezgodama na putevima sa učešćem traktora poginulo je 78 lica, odnosno u poslednje tri godine poginulo je 164 vozača traktora, dok je 360 vozača povređeno.

Procena je da u Republici Srbiji ima oko 100.000 traktora bez zaštitne kabine ili rama.

Jedna od glavnih mera za smanjenje stradanja i pokušaja minimiziranja povreda vozača traktora kada dođe do nezgode usled prevtranja, je ugradnja ispitanih i odobrenih zaštitnih ramova.

Sva zainteresovana pravna i fizička lica koja ispunjavaju uslove iz napred navedene Uredbe mogu da podnesu zahtev Agenciji za bezbednost saobraćaja za subvencionisanu dodelu.

Javni poziv traje do 30.11.2022. godine.

Modeli i tipovi traktora za koje se vrši subvencionisana dodela su: IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT 542 i IMT 549.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,352PratilacaLajkuj
4,211PratilacaZaprati
1,262PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub