Timočka KrajinaBoljevac„Balcanica Superior”: Javni poziv za sticanje statusa "sertifikovanog partnera"

„Balcanica Superior”: Javni poziv za sticanje statusa „sertifikovanog partnera“

Regionalni brend istočne Srbije „Balcanica Superior”: Javni poziv za sticanje statusa

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije – RARIS raspisala je javni poziv za sticanje statusa „sertifikovanog partnera“ regionalnog brenda istočne Srbije „Balcanica Superior”.

Za sticanje statusa „sertifikovanog partnera“ mogu konkurisati pravna i fizička lica registrovana kod Agencije za privredne registre (APR), kao i seoska turistička domaćinstva koja proizvode, odnosno pružaju usluge na teritoriji opština i gradova: Zaječar, Sokobanja, Knjaževac, Boljevac, Bor, Negotin, Majdanpek i Kladovo, i koji ispunjavaju uslove iz „Kriterijuma za dodelu regionalnog brenda Balcanica Superior“.

Da bi neka kompanija stekla status „sertifikovanog partnera“ regionalnog brenda „Balcanica Superior” dovoljno je samo da popuni obrazac prijave.

Obrazac prijave, kao i sve informacije, kriterijumi i dokument koji definiše naknade za korišćenje brenda mogu se preuzeti na veb stranici: balcanicasuperior.rs.

Dodatne informacije se mogu dobiti putem elektronske pošte na adresu: dragan.milutinovic@raris.org ili na telefon 019/426-376.

Regionalni brend istočne Srbije „Balcanica Superior” je žig garancije koji:

 • Garantuje kupcima da se radi o određenom stepenu kvaliteta brendiranog proizvoda ili usluge, kao i da su oni poreklom iz istočne Srbije;
 • Sertifikovanim partnerima brenda unapređuje reputaciju, vidljivost i kredibilitet na tržištu i donosi podršku u redovnom poslovanju.

Žig garancije „Balcanica Superior” je registrovan u januaru 2018. kod Zavoda za intelektualnu svojinu pod brojem 75306 u skladu sa Ničanskom klasifikacijom (Međunarodna klasifikacije roba i usluga za registraciju žigova).

Regionalni brend istočne Srbije je uspostavljen na osnovu najboljih evropskih iskustava.

Regionalni brend istočne Srbije „Balcanica Superior” i status „sertifikovani partner“ mogu da dobiju i koriste kompanije i seoska turistička domaćinstva koja pružaju usluge smeštaja i pripremanja hrane ili imaju proizvode sa jasnim regionalnim karakterom i koje ispune definisane kriterijume brenda.

Vlasnik regionalnog brenda istočne Srbije „Balcanica Superior” (žiga garancije) i nosilac prava žiga je RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije, koji i vodi kompletan proces uz koordinaciju sa regionalnom platformom kao mehanizmom koji osigurava da predstavnici zainteresovanih strana aktivno učestvuju u procesu.

Da bi se dobio status sertifikovanog partnera regionalnog brenda „Balcanica Superior”, nakon popunjavanja prijave od strane zainteresovane kompanije, RARIS vrši proveru ispunjenosti uslova i definisanog seta kriterijuma. Sertifikovani partneri plaćaju simboličnu godišnju naknadu.

ZAŠTO POSTATI „SERTIFIKOVANI PARTNER“?

Imate dobar proizvod, bavite se turizmom, vaš biznis je uspešan… Zašto biste uopšte razmišljali da ga označite žigom garancije „Balcanica Superior”?

 1. „Balcanica Superior” ima trenutno 15 sertifikovanih partnera. Nakon godinu dana, prvih deset sertfikovanih partnera su produžili ugovor, a brendu se pridružilo još pet kompanija.
 2. Mi pratimo vaše potrebe i pomoći ćemo vam da konkurišete za subvencije, bespovratna sredstva i programe podrške kod domaćih i međunarodnih izvora;
 3. Sertifikovani partneri dobijaju priliku za dodatnu promociju kroz:
  – „Visit East Serbia” – vodeći regionalni turistički portal istočne Srbije www.visiteastserbia.rs koji na Fejsbuku prati 40.000 ljudi, a čije pojedinačne objave dostižu i blizu milion pregleda.
  – „Balcanica Superior” – balcanicasuperior.rs.
  – Newsletter koji se redovno distribuira na više od 3.000 adresa.

USLOVI ZA PRIJAVLJIVANJE PO OVOM POZIVU

Da biste stekli status „sertifikovanog partnera“ regionalnog brenda „Balcanica Superior” dovoljno je da:

 1. Popunite obrazac prijave.
 2. Dostavite Dokaz o ispunjenosti uslova za obavljanje delatnosti ukoliko je zakonom propisan.

VREMENSKI OKVIR

Vreme trajanja Konkursa za sticanje statusa „sertifikovanog partnera“ nije ograničeno i možete se prijaviti stalno. Međutim, presek za prijavljivanje po ovom pozivu biće napravljen 01.09.2020. kada će sa svim prijavljenima koji ispunjavaju uslove biti zaključeni ugovori i dodeljeni sertifikati.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,039PratilacaLajkuj
4,108PratilacaZaprati
1,233PratilacaZaprati
160PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx