Тимочка КрајинаБољевац„Balcanica Superior”: Јавни позив за стицање статуса "сертификованог партнера"

„Balcanica Superior”: Јавни позив за стицање статуса „сертификованог партнера“

Регионални бренд источне Србије „Balcanica Superior”: Јавни позив за стицање статуса

Регионална агенција за развој источне Србије – РАРИС расписала је јавни позив за стицање статуса „сертификованог партнера“ регионалног бренда источне Србије „Balcanica Superior”.

За стицање статуса „сертификованог партнера“ могу конкурисати правна и физичка лица регистрована код Агенције за привредне регистре (АПР), као и сеоска туристичка домаћинства која производе, односно пружају услуге на територији општина и градова: Зајечар, Сокобања, Књажевац, Бољевац, Бор, Неготин, Мајданпек и Кладово, и који испуњавају услове из „Критеријума за доделу регионалног бренда Balcanica Superior“.

Да би нека компанија стекла статус „сертификованог партнера“ регионалног бренда „Balcanica Superior” довољно је само да попуни образац пријаве.

Образац пријаве, као и све информације, критеријуми и документ који дефинише накнаде за коришћење бренда могу се преузети на веб страници: balcanicasuperior.rs.

Додатне информације се могу добити путем електронске поште на адресу: dragan.milutinovic@raris.org или на телефон 019/426-376.

Регионални бренд источне Србије „Balcanica Superior” је жиг гаранције који:

 • Гарантује купцима да се ради о одређеном степену квалитета брендираног производа или услуге, као и да су они пореклом из источне Србије;
 • Сертификованим партнерима бренда унапређује репутацију, видљивост и кредибилитет на тржишту и доноси подршку у редовном пословању.

Жиг гаранције „Balcanica Superior” је регистрован у јануару 2018. код Завода за интелектуалну својину под бројем 75306 у складу са Ничанском класификацијом (Међународна класификације роба и услуга за регистрацију жигова).

Регионални бренд источне Србије је успостављен на основу најбољих европских искустава.

Регионални бренд источне Србије „Balcanica Superior” и статус „сертификовани партнер“ могу да добију и користе компаније и сеоска туристичка домаћинства која пружају услуге смештаја и припремања хране или имају производе са јасним регионалним карактером и које испуне дефинисане критеријуме бренда.

Власник регионалног бренда источне Србије „Balcanica Superior” (жига гаранције) и носилац права жига је РАРИС – Регионална агенција за развој источне Србије, који и води комплетан процес уз координацију са регионалном платформом као механизмом који осигурава да представници заинтересованих страна активно учествују у процесу.

Да би се добио статус сертификованог партнера регионалног бренда „Balcanica Superior”, након попуњавања пријаве од стране заинтересоване компаније, РАРИС врши проверу испуњености услова и дефинисаног сета критеријума. Сертификовани партнери плаћају симболичну годишњу накнаду.

ЗАШТО ПОСТАТИ „СЕРТИФИКОВАНИ ПАРТНЕР“?

Имате добар производ, бавите се туризмом, ваш бизнис је успешан… Зашто бисте уопште размишљали да га означите жигом гаранције „Balcanica Superior”?

 1. „Balcanica Superior” има тренутно 15 сертификованих партнера. Након годину дана, првих десет сертфикованих партнера су продужили уговор, а бренду се придружило још пет компанија.
 2. Ми пратимо ваше потребе и помоћи ћемо вам да конкуришете за субвенције, бесповратна средства и програме подршке код домаћих и међународних извора;
 3. Сертификовани партнери добијају прилику за додатну промоцију кроз:
  – „Visit East Serbia” – водећи регионални туристички портал источне Србије www.visiteastserbia.rs који на Фејсбуку прати 40.000 људи, а чије појединачне објаве достижу и близу милион прегледа.
  – „Balcanica Superior” – balcanicasuperior.rs.
  – Newsletter који се редовно дистрибуира на више од 3.000 адреса.

УСЛОВИ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ ПО ОВОМ ПОЗИВУ

Да бисте стекли статус „сертификованог партнера“ регионалног бренда „Balcanica Superior” довољно је да:

 1. Попуните образац пријаве.
 2. Доставите Доказ о испуњености услова за обављање делатности уколико је законом прописан.

ВРЕМЕНСКИ ОКВИР

Време трајања Конкурса за стицање статуса „сертификованог партнера“ није ограничено и можете се пријавити стално. Међутим, пресек за пријављивање по овом позиву биће направљен 01.09.2020. када ће са свим пријављенима који испуњавају услове бити закључени уговори и додељени сертификати.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,762ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб