Timočka Timočka
Početna / Vesti / Boško Ničić: Pored humanitarnih paketa i besplatne podele obroka za najsiromašnije, nastavićemo i sa drugim akcijama pomoći najugroženijim žiteljima
Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić: Humanitarni paketi za socijalno ugrožene

Boško Ničić: Pored humanitarnih paketa i besplatne podele obroka za najsiromašnije, nastavićemo i sa drugim akcijama pomoći najugroženijim žiteljima

Na poslednjoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Zaječara donet je Zaključak o utvrđivanju kriterijuma za dodelu paketa osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je najavio da roba za pakete stiže danas u večernjim časovima.

„Roba za prehrambeno/higijenske pakete,namenjene socijalno ugroženim i porodicama bez prihoda (po kriterijumima Komisije GU, CSR i CK) u Zaječar stiže u večernjim časovima. Njeno pakovanje, od strane volontera zajedničkog kol centra obaviće se sutra (subota), a distribucija počinje od ponedeljka”, rekao je gradonačelnik Boško Ničić.

Brojevi telefona za prijavu su 064/88-65-305 i 064/88-65-306 i biće u funkciji od subote, 28. marta, tek od početka pripreme paketa.

Gradonačelnik je još jednom napomenuo da se grad Zaječar, zbog pomoći koju Vlada Republike Srbije i predsednik Vučić već daju svim penzionerima, opredelio da pomogne onima koji nemaju nikakva ili imaju simbolična primanja bez obzira na godine starosti ili to jesu li ili nisu penzioneri.

„Ukažu li se mogućnosti grad će, pored ove pomoći i besplatne podele (sa dostavom) obroka za najsiromašnije, nastaviti i sa drugim akcijama pomoći najugroženijim žiteljima našeg grada i svih sela”, dodao je Ničić.

Takođe, sukcesivno, od naredne nedelje, Grad Zaječar će onako kako pristižu od dobavljača, podeliti i 10.000 maski za višekratnu upotrebu (nakon korišćenja maska se iskuvava i pegla).

Možda će Vas zanimati

136. sednica Gradskog veća grada Zaječara

Održana 136. sednica Gradskog veća grada Zaječara

Juče je u sali Skupštine grada Zaječara održana 136. sednica Gradskog veća grada Zaječara.Većnici su …

Mladen Šljivović i Anđela Bešir

Učenica zaječarske Gimnazije Anđela Bešir u timu najboljih fizičara Srbije

Učenica Gimnazije Zaječar Anđela Bešir postala je deo tima koji će predstavljati Srbiju na Međunarodnom …

1
Komentari

avatar
1 Teme za komentare
0 Odgovori teme
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše reakcija
Najpopularnija tema za komentare
1 Komentari korisnika
Miljan Plavi Nedavni komentari korisnika
  Pretplati se  
noviji stariji najviše rangiran
Obavesti o
Miljan Plavi
Gost
Miljan Plavi

Bravo Boško, može da priča ko šta hoće, ali pomažeš, samo tako nastavi!

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica