ВестиДанас облачно, местимично киша и пљускови, максимална дневна температура око 16 степени

Данас облачно, местимично киша и пљускови, максимална дневна температура око 16 степени

Млада жена се осмехује док капљице кише падају на њено лице
Фото: Shutterstock, илустрација

Облачно и хладно с кишом, на истоку и југоистоку и са локалним пљусковима и грмљавином. На вишим планинама прелазак кише у снег. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни, у северним и источним крајевима, као и на планинама повремено јак. Најнижа температура од 4 до 12, а највиша од 8 до 16 степени.

Првог радног дана у Зајечару умерено облачно са местимичном кишом и пљусковима. Ветар слаб до умерен, западни и северозападни. Минимална температура око 9, максимална дневна око 16 степени. Сутрашњи дан у Зајечару налик данашњем, време претежно облачно са кишом. Најнижа температура 7, највиша око 13 степени.

Саобраћај у Србији је умереног интензитета ван већих градова, али ће сигурно бити појачаним унутар градова и већих насељених места посебно у јутарњем и поподневном шпицу.

Kрај пролећног распуста доноси и веће присуство деце у саобраћају, а посебно на улицама у околини школа.

Возачи треба да обрате пажњу и додатно смање брзину како због кише која ограничава видљивост, тако и због мокрог коловоза који продужава зауставни пут возила, указује АМСС.

Период пролећних киша и променљивог времена доноси и нове опасности за возаче јер су одрони земље и камена сада учестали, зато је потребно возити опрезније на свим деоницама путева које пролазе кроз усеке и стенске косине.

Према последњим информацијма Управе граничне Полиције: задржавања на путничким терминалима граничних прелаза су до 30 минута.

Теретна возила на Батровцима на излазу чекају 120 минута, Kелебији, на излазу чекају 90 минута.

Често долази до формирања дужих колона возила на улазу и на излазу из Мађарске и Хрватске.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб