ВестиДечији центар Зајечар учествовао на „Фестивалу сценских минијатура” у Лесковцу — Ана...

Дечији центар Зајечар учествовао на „Фестивалу сценских минијатура” у Лесковцу — Ана Јовнаш добила награду за сценску бравуру

„Дечији центар” Зајечар — „Фестивал сценских минијатура” у Лесковцу

„Дечији центар” Зајечар је претходних дана учествовао на „Фестивалу сценских минијатура” у Лесковцу. Награду на фестивалу за сценску бравуру добила је Ана Јовнаш, чланица зајечарског „Дечијег центра” за улогу Дане у представи „Аска и вук”.

На овогодишњем шестом „Фестивалу сценских минијатура”, који је одржан у лесковачком Културном центру, изведено је 19 представа и 5 минијатура у којима је учествовало више стотина малишана узраста од 5 до 15 година из свих крајева Србије.

Џез балерине зајечарског „Дечијег центра” извеле су кореграфију из мјузикла „Ени”, преносећи поруку да ни једно дете не сме живети у сиромаштву нити бити неправедно измештено из породице.

„Дечији центар” Зајечар — „Фестивал сценских минијатура” у Лесковцу

Поред џез балериница, премијерно су наступили и глумци „Дечијег центра” Зајечар са минијатуром „Аска и вук”, и кроз драматизацију познате приче указали на проблеме дискриминације и стереотипа који је последњих година поспешују, претварајући је у позитиван и прихватљив модел понашања у нашем друштву, а награду на фестивалу за сценску бравуру добила је Ана Јовнаш, за улогу Дане у истоименој представи.

„Дечији центар” Зајечар — „Фестивал сценских минијатура” у Лесковцу

У пратећем програму одржани су: ликовна радионица, дружење са песницима и писцима, као и ликовна изложба.

Фестивал сценских минијатура специфичан је по томе што на њему деца узраста 5–15 година могу да прикажу кратке игране форме као што су драмулети, игрокази, плесне и акробатске тачке, пантомиме.

Како истичу организатори, „Фестивал сценских минијатура” заузима значајно место на мапи културних дешавања у Србији с обзиром на то да има за циљ подстицање деце да се баве сценским изразом.

Овогодишњи „Фестивал сценских минијатура” подржало је Министарство културе Републике Србије са 250.000 динара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб