VestiDečiji centar Zaječar učestvovao na „Festivalu scenskih minijatura” u Leskovcu — Ana...

Dečiji centar Zaječar učestvovao na „Festivalu scenskih minijatura” u Leskovcu — Ana Jovnaš dobila nagradu za scensku bravuru

„Dečiji centar” Zaječar — „Festival scenskih minijatura” u Leskovcu

„Dečiji centar” Zaječar je prethodnih dana učestvovao na „Festivalu scenskih minijatura” u Leskovcu. Nagradu na festivalu za scensku bravuru dobila je Ana Jovnaš, članica zaječarskog „Dečijeg centra” za ulogu Dane u predstavi „Aska i vuk”.

Na ovogodišnjem šestom „Festivalu scenskih minijatura”, koji je održan u leskovačkom Kulturnom centru, izvedeno je 19 predstava i 5 minijatura u kojima je učestvovalo više stotina mališana uzrasta od 5 do 15 godina iz svih krajeva Srbije.

Džez balerine zaječarskog „Dečijeg centra” izvele su koregrafiju iz mjuzikla „Eni”, prenoseći poruku da ni jedno dete ne sme živeti u siromaštvu niti biti nepravedno izmešteno iz porodice.

„Dečiji centar” Zaječar — „Festival scenskih minijatura” u Leskovcu

Pored džez balerinica, premijerno su nastupili i glumci „Dečijeg centra” Zaječar sa minijaturom „Aska i vuk”, i kroz dramatizaciju poznate priče ukazali na probleme diskriminacije i stereotipa koji je poslednjih godina pospešuju, pretvarajući je u pozitivan i prihvatljiv model ponašanja u našem društvu, a nagradu na festivalu za scensku bravuru dobila je Ana Jovnaš, za ulogu Dane u istoimenoj predstavi.

„Dečiji centar” Zaječar — „Festival scenskih minijatura” u Leskovcu

U pratećem programu održani su: likovna radionica, druženje sa pesnicima i piscima, kao i likovna izložba.

Festival scenskih minijatura specifičan je po tome što na njemu deca uzrasta 5–15 godina mogu da prikažu kratke igrane forme kao što su dramuleti, igrokazi, plesne i akrobatske tačke, pantomime.

Kako ističu organizatori, „Festival scenskih minijatura” zauzima značajno mesto na mapi kulturnih dešavanja u Srbiji s obzirom na to da ima za cilj podsticanje dece da se bave scenskim izrazom.

Ovogodišnji „Festival scenskih minijatura” podržalo je Ministarstvo kulture Republike Srbije sa 250.000 dinara.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,341PratilacaLajkuj
4,210PratilacaZaprati
1,264PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub