Timočka Timočka
Početna / Vesti / Dođi, kupi, pomozi: Drugi humanitarni bazar za malog Bogdana u Zaječaru
Humanitarni bazar „Dođi, kupi, pomozi” u Zaječaru: Novčana pomoć za malog Bogdana Gicovića

Dođi, kupi, pomozi: Drugi humanitarni bazar za malog Bogdana u Zaječaru

Na Trgu oslobođenja u Zaječaru će u subotu, 12. septembra, biti održan drugi humanitarni bazar pod nazivom „Dođi, kupi, pomozi” sa ciljem da se skupi što više novčanih sredstava za Bogdana Gicovića (5) iz Zaječara.

Nakon uspešnog humanitarnog bazara koji je bio održan u nedelju, 6. septembra, većina ljudi sa bazara apelovala je da se opet održi isti na istom mestu.

„Pozivamo ljude da uzmu učešće na drugom humanitarnom bazaru koji će biti organizovan na zaječarskom Skveru. Ko želi da pomogne može napraviti mafine, palačinke, keksiće, kiflice, pite, limunadu, domaći sok, ukrasne kamenčiće, ukrasne kutije, rođendanske pozivnice i dr. i doneti za prodaju. Mogu se doneti očuvane igračke za prodaju. Svi ste pozvani da učestvujete u ovoj akciji. Zajedno do pobede”, kažu organizatori humanitarnog bazara.

Za sve bliže informacije svi zainteresovani mogu se javiti na broj telefona: 069/55-33-564 (Mediana Mitrović) najkasnije do četvrtka zbog dalje organizacije.

Bazar se održava od 09:00 do 12:00 časova i od 17:00 do 20:00 časova na Trgu oslobođenja u Zaječaru.

Osim aktivnog učešća na bazaru, možete pomoći tako što ćete posetiti bazar, kupiti neku sitnicu i za uzvrat ubaciti novca koliko ste u mogućnosti u “humanitarnu kutiju”.

Bogdan Gicović (5) iz Zaječara se nalazi na lečenju u Španiji na klinici SJD u Barseloni. Bogdan boluje od tumora u maloj karlici tzv. rabdomiosarkoma. Neophodna sredstva za lečenje su sakupljena.

Plan lečenja je brahiterapija. Konačno Boba ima šansu da to strano telo nestane iz njegove karlice. Između 3 i 6 meseci će trajati lečenje.

„Za nama su jako teške 2 godine Bogdanove borbe za život. Bogdan je prošao kroz 52 nedelje hemoterapije, 28 dana zračenja kao i delimične operacije tumorske mase. Tačnije od 18.07.2018. Njegova borba se nastavlja, gde je on mnogo jači i sa velikom željom da ovo sve bude iza njega. Ovoga puta ima ponovo šansu da hoda, uz pomoć longeta koje mora da nosi narednih godinu dana”, kažu Bogdanovi roditelji.

Novac koji se sakuplja je za troškove života, za hranu, lekove, pelene, usluge prevodilaca, prevoz od kuće do bolnice i nazad i svakodnevne potrebe u Barseloni. Troškovi su jako veliki tamo i većina stvari preskupa.

„Život je borba i samo borba, a da bi Bogdan mogao da se izbori i pobedi, treba nam vaša pomoć. Molimo sve ljude dobre volje koji mogu da pomognu da Bogdan pobedi ovu bitku”, apeluju Bogdanovi roditelji.

Dinarski račun:
265-0000005399899-86

Devizni račun:
SWIFT Code: RZBSRSBG
Raiffeisen Bank AD, Beograd, RS
IBAN: RS35265090000000007341
Bogdan Gicović, Plitvička 2, Zaječar, RS

PayPal:
Marina Gicović +381611929934
laudanovic.marina@gmail.com

Western Union:
Marina Gicović +381616406479
Serbia

Možda će Vas zanimati

Žene šetaju u jaknama

U Srbiji pad temperature, najhladniji dani od početka zime

U Srbiji umereno do potpuno oblačno i hladno, ponegde sa snegom. Više padavina očekuje se …

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 15.01.2021.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – petak, 15.01.2021.ZAJEČARNa osnovu 58 novoobrađenih PCR i AG …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica