ВестиДођи, купи, помози: Други хуманитарни базар за малог Богдана у Зајечару

Дођи, купи, помози: Други хуманитарни базар за малог Богдана у Зајечару

Хуманитарни базар „Дођи, купи, помози” у Зајечару: Новчана помоћ за малог Богдана Гицовића

На Тргу ослобођења у Зајечару ће у суботу, 12. септембра, бити одржан други хуманитарни базар под називом „Дођи, купи, помози” са циљем да се скупи што више новчаних средстава за Богдана Гицовића (5) из Зајечара.

Након успешног хуманитарног базара који је био одржан у недељу, 6. септембра, већина људи са базара апеловала је да се опет одржи исти на истом месту.

„Позивамо људе да узму учешће на другом хуманитарном базару који ће бити организован на зајечарском Скверу. Ко жели да помогне може направити мафине, палачинке, кексиће, кифлице, пите, лимунаду, домаћи сок, украсне каменчиће, украсне кутије, рођенданске позивнице и др. и донети за продају. Могу се донети очуване играчке за продају. Сви сте позвани да учествујете у овој акцији. Заједно до победе”, кажу организатори хуманитарног базара.

За све ближе информације сви заинтересовани могу се јавити на број телефона: 069/55-33-564 (Медиана Митровић) најкасније до четвртка због даље организације.

Базар се одржава од 09:00 до 12:00 часова и од 17:00 до 20:00 часова на Тргу ослобођења у Зајечару.

Осим активног учешћа на базару, можете помоћи тако што ћете посетити базар, купити неку ситницу и за узврат убацити новца колико сте у могућности у „хуманитарну кутију“.

Богдан Гицовић (5) из Зајечара се налази на лечењу у Шпанији на клиници СЈД у Барселони. Богдан болује од тумора у малој карлици тзв. рабдомиосаркома. Неопходна средства за лечење су сакупљена.

План лечења је брахитерапија. Коначно Боба има шансу да то страно тело нестане из његове карлице. Између 3 и 6 месеци ће трајати лечење.

„За нама су јако тешке 2 године Богданове борбе за живот. Богдан је прошао кроз 52 недеље хемотерапије, 28 дана зрачења као и делимичне операције туморске масе. Тачније од 18.07.2018. Његова борба се наставља, где је он много јачи и са великом жељом да ово све буде иза њега. Овога пута има поново шансу да хода, уз помоћ лонгета које мора да носи наредних годину дана”, кажу Богданови родитељи.

Новац који се сакупља је за трошкове живота, за храну, лекове, пелене, услуге преводилаца, превоз од куће до болнице и назад и свакодневне потребе у Барселони. Трошкови су јако велики тамо и већина ствари прескупа.

„Живот је борба и само борба, а да би Богдан могао да се избори и победи, треба нам ваша помоћ. Молимо све људе добре воље који могу да помогну да Богдан победи ову битку”, апелују Богданови родитељи.

Динарски рачун:
265-0000005399899-86

Девизни рачун:
SWIFT Code: RZBSRSBG
Raiffeisen Bank AD, Београд, РС
IBAN: RS35265090000000007341
Богдан Гицовић, Плитвичка 2, Зајечар, РС

PayPal:
Марина Гицовић +381611929934
laudanovic.marina@gmail.com

Western Union:
Марина Гицовић +381616406479
Serbia

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,793ПратилацаЛајкуј
4,390ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб