VestiDonacija knjiga zaječarske biblioteke ŠOSO „Jelena Majstorović” u Zaječaru

Donacija knjiga zaječarske biblioteke ŠOSO „Jelena Majstorović” u Zaječaru

Matična biblioteka „Svetozar Marković” Zaječar — Donacija knjiga ŠOSO „Jelena Majstorović” Zaječar

Matična biblioteka „Svetozar Marković” se 14. februara ovog meseca prvi put priključila akciji povodom Međunarodnog dana doniranja knjiga, sa željom da knjiga stigne u ruke što većeg broja čitalaca. Biblioteka je odlučila da obraduje učenike ŠOSO „Jelena Majstorović” u Zaječaru i prikupljene knjige donira školskoj biblioteci, čime će ujedno i obogatiti biblioteški fond škole.

Zainteresovani sugrađani su od 12. do 14. februara mogli da doniraju polovne, neoštećene knjige biblioteci. Ideja je bila da se prikupljene knjige proslede organizacijama koje se bave radom sa decom ili deci koja žive u teškim uslovima i nemaju svoju sopstvenu knjigu.

„Ovo je još jedna od uspešnih saradnji Matične biblioteke ’Svetozar Marković’ Zaječar i naše škole. Učenici naše škole su dobili posebnu pohvalu Deda Mraza za učešće na konkursu ’Čestitka Deda Mrazu’ u decembru prošle godine, a biblioteka je donirala i preko 100 knjiga školskoj biblioteci ranijih godina koja trenutno broji preko pet hiljada naslova”, ističe Emila Badivuk, direktorka ŠOSO „Jelena Majstorović” Zaječar.

Takođe, Badivuk veruje da će se saradnja ovih ustanova nastaviti i u buduće.

„Verujemo da će se saradnja ove dve ustanove nastaviti i u buduće. U ime učenika, roditelja, kolektiva i u svoje lično ime se još jednom zahvaljujem Matičnoj biblioteci ’Svetozar Marković’ Zaječar i svim građanima koji su se odazvali ovoj akciji i donirali knjige”, kaže Emila Badivuk, direktorka ŠOSO „Jelena Majstorović” Zaječar.

Uručenje knjiga će biti obavljeno u utorak, 25. februara, u 10:00 časova u prostorijama škole.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,123PratilacaLajkuj
4,154PratilacaZaprati
1,245PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx