ВестиДонација књига зајечарске библиотеке ШОСО „Јелена Мајсторовић” у Зајечару

Донација књига зајечарске библиотеке ШОСО „Јелена Мајсторовић” у Зајечару

Матична библиотека „Светозар Марковић” Зајечар — Донација књига ШОСО „Јелена Мајсторовић” Зајечар

Матична библиотека „Светозар Марковић” се 14. фебруара овог месеца први пут прикључила акцији поводом Међународног дана донирања књига, са жељом да књига стигне у руке што већег броја читалаца. Библиотека је одлучила да обрадује ученике ШОСО „Јелена Мајсторовић” у Зајечару и прикупљене књиге донира школској библиотеци, чиме ће уједно и обогатити библиотешки фонд школе.

Заинтересовани суграђани су од 12. до 14. фебруара могли да донирају половне, неоштећене књиге библиотеци. Идеја је била да се прикупљене књиге проследе организацијама које се баве радом са децом или деци која живе у тешким условима и немају своју сопствену књигу.

„Ово је још једна од успешних сарадњи Матичне библиотеке ’Светозар Марковић’ Зајечар и наше школе. Ученици наше школе су добили посебну похвалу Деда Мраза за учешће на конкурсу ’Честитка Деда Мразу’ у децембру прошле године, а библиотека је донирала и преко 100 књига школској библиотеци ранијих година која тренутно броји преко пет хиљада наслова”, истиче Емила Бадивук, директорка ШОСО „Јелена Мајсторовић” Зајечар.

Такође, Бадивук верује да ће се сарадња ових установа наставити и у будуће.

„Верујемо да ће се сарадња ове две установе наставити и у будуће. У име ученика, родитеља, колектива и у своје лично име се још једном захваљујем Матичној библиотеци ’Светозар Марковић’ Зајечар и свим грађанима који су се одазвали овој акцији и донирали књиге”, каже Емила Бадивук, директорка ШОСО „Јелена Мајсторовић” Зајечар.

Уручење књига ће бити обављено у уторак, 25. фебруара, у 10:00 часова у просторијама школе.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб