Timočka KrajinaBorDrugi „Olimpijski trening sa OTP bankom” održan u Boru

Drugi „Olimpijski trening sa OTP bankom” održan u Boru

Drugi „Olimpijski trening sa OTP bankom” održan u Boru

U Boru je danas na platou ispred Doma kulture održan drugi „Olimpijski trening sa OTP bankom” u ovom ciklusu, u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i „OTP banke”, zvanične banke Olimpijskog tima Srbije. Projekti poput „Olimpijskog treninga sa OTP bankom” koji promovišu olimpijske vrednosti, kao i važnost bavljenja sportom, organizuju se preko deset godina, na šta su i Olimpijski komitet Srbije i „OTP banka” posebno ponosni.

U okviru „Olimpijskog treninga sa OTP bankom” deca predvođena iskusnim trenerima bila su u prilici da se oprobaju u atletici, rukometu, košarci, odbojci i da nauče nešto novo o olimpijskim vrednostima i istoriji olimpizma. Učesnici su se pritom nadmetali i skupljali bodove za svoje škole, najuspešnija je bila Osnovna škola „Vuk Karadžić”, koja je nagrađena od „OTP banke” sportskom opremom i rekvizitima u vrednosti od 180.000 dinara.

Učesnici su đaci iz pet borskih osnovnih škola, a na početku ih je pozdravio kajakaš, Bojan Zdelar, učesnik Olimpijskih igara u Tokiju i prošlogodišnji prvak sveta do 23 godine. Nakon što je pozdravio prisutne, Bojan Zdelar se zahvalio Olimpijskom komitetu Srbije, „OTP banci” i Gradu Boru, a tom prilikom je izjavio:

„Projekat ’Olimpijski trening sa OTP bankom’ je namenjen vama, osnovcima u nadi da ćete se pronaći u nekom od sportova u kojim danas imate prilike da se oprobate. Iskreno se nadam da ćete nakon ovog dana i nastaviti da trenirate sport u kome se budete pronašli. Vodite se kroz život olimpijskim vrednostima i budite dobri ljudi. Neka vas uspeh vodi do visina Olimpijskih igara!”.

Menadžer ekspoziture „OTP banke” u Boru, Stefan Aleksić poručio je:

„’OTP banka’ u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije već šesti olimpijski ciklus zaredom aktivno radi na programima motivacije najmlađih da se bave sportom i edukaciji o osnovnim pravilima sportske igre. Nadam se da ćemo uspeti u ovoj nameri i da će većina dece koja je danas učestvovala u treningu odabrati jedan od predstavljenih sportova i početi aktivno da trenira. Siguran sam da se među njima nalaze naslednici naših olimpijaca. Veliko nam je zadovoljstvo da smo bili domaćini Olimpijskog treninga sa ’OTP bankom’ u ovom ciklusu i da se puno osnovaca odazvalo pozivu i takmičilo se za svoje škole”.

„Važno je da svi zajedno naučimo naše mališane sportskim vrednostima i važnosti bavljenja sportom i siguran sam da je ovo još jedna prilika da Bor pokaže da je grad sporta. Na ovakvim prilikama uvek se sa ponosom sećamo naše Bobane Momčilović Veličković, vrhunskog sportiste i olimpijca, čiji sportski uspesi su nam ostavili obavezu da je se zauvek sećamo i pominjemo kao primer pravog sportiste i dobrog čoveka. Želim svima puno uspeha, dobar takmičarski duh i sjajnu atmosferu na današnjem Olimpijskom treningu”, rekao je gradonačelnik Grada Bora, Aleksandar Milikić.

Ideja Olimpijskog komiteta Srbije i „OTP banke” je da nakon Bora „Olimpijski trening sa OTP bankom” bude organizovan u nekoliko gradova Srbije sa ciljem da se što veći broj dece nakon toga odluči za jedan od sportova i počne aktivno da trenira.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,191PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub