Тимочка КрајинаБорДруги „Олимпијски тренинг са ОТП банком” одржан у Бору

Други „Олимпијски тренинг са ОТП банком” одржан у Бору

Други „Олимпијски тренинг са ОТП банком” одржан у Бору

У Бору је данас на платоу испред Дома културе одржан други „Олимпијски тренинг са ОТП банком” у овом циклусу, у организацији Олимпијског комитета Србије и „ОТП банке”, званичне банке Олимпијског тима Србије. Пројекти попут „Олимпијског тренинга са ОТП банком” који промовишу олимпијске вредности, као и важност бављења спортом, организују се преко десет година, на шта су и Олимпијски комитет Србије и „ОТП банка” посебно поносни.

У оквиру „Олимпијског тренинга са ОТП банком” деца предвођена искусним тренерима била су у прилици да се опробају у атлетици, рукомету, кошарци, одбојци и да науче нешто ново о олимпијским вредностима и историји олимпизма. Учесници су се притом надметали и скупљали бодове за своје школе, најуспешнија је била Основна школа „Вук Караџић”, која је награђена од „ОТП банке” спортском опремом и реквизитима у вредности од 180.000 динара.

Учесници су ђаци из пет борских основних школа, а на почетку их је поздравио кајакаш, Бојан Зделар, учесник Олимпијских игара у Токију и прошлогодишњи првак света до 23 године. Након што је поздравио присутне, Бојан Зделар се захвалио Олимпијском комитету Србије, „ОТП банци” и Граду Бору, а том приликом је изјавио:

„Пројекат ’Олимпијски тренинг са ОТП банком’ је намењен вама, основцима у нади да ћете се пронаћи у неком од спортова у којим данас имате прилике да се опробате. Искрено се надам да ћете након овог дана и наставити да тренирате спорт у коме се будете пронашли. Водите се кроз живот олимпијским вредностима и будите добри људи. Нека вас успех води до висина Олимпијских игара!”.

Менаџер експозитуре „ОТП банке” у Бору, Стефан Алексић поручио је:

„’ОТП банка’ у сарадњи са Олимпијским комитетом Србије већ шести олимпијски циклус заредом активно ради на програмима мотивације најмлађих да се баве спортом и едукацији о основним правилима спортске игре. Надам се да ћемо успети у овој намери и да ће већина деце која је данас учествовала у тренингу одабрати један од представљених спортова и почети активно да тренира. Сигуран сам да се међу њима налазе наследници наших олимпијаца. Велико нам је задовољство да смо били домаћини Олимпијског тренинга са ’ОТП банком’ у овом циклусу и да се пуно основаца одазвало позиву и такмичило се за своје школе”.

„Важно је да сви заједно научимо наше малишане спортским вредностима и важности бављења спортом и сигуран сам да је ово још једна прилика да Бор покаже да је град спорта. На оваквим приликама увек се са поносом сећамо наше Бобане Момчиловић Величковић, врхунског спортисте и олимпијца, чији спортски успеси су нам оставили обавезу да је се заувек сећамо и помињемо као пример правог спортисте и доброг човека. Желим свима пуно успеха, добар такмичарски дух и сјајну атмосферу на данашњем Олимпијском тренингу”, рекао је градоначелник Града Бора, Александар Миликић.

Идеја Олимпијског комитета Србије и „ОТП банке” је да након Бора „Олимпијски тренинг са ОТП банком” буде организован у неколико градова Србије са циљем да се што већи број деце након тога одлучи за један од спортова и почне активно да тренира.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб