ВестиДва нова европска пројекта зајечарске Гимназије

Два нова европска пројекта зајечарске Гимназије

Гимназија Зајечар: Два европска пројекта

Јуче су објављени дуго очекивани резултати „Еразмус+” позива и Гимназија Зајечар званично је изабрана за учешће у два „КА229” пројекта мобилности. Ово значи да ће у наредне две године прилику да учествују у раду са својим вршњацима из европских земаља добити и ученици зајечарске Гимназије, а не само наставници како је то био случај до сада.

Пројекат под називом „Ecological footprint; Think, Choose and Reduce” биће реализован са школама из Немачке (која је и координатор пројекта), Данске и Холандије.

„Током овог пројекта позабавићемо се темом еколошког отиска, односно збиру површина пашњака, вода, шума… које су потребне да би појединац водио свакодневни живот”, кажу у зајечарској Гимназији.

„У пројекту ’From game to STEM’, чији смо ми координатори, а који укључује и школе из Пољске, Шпаније, Бугарске и Турске, посветићемо се унапређењу наставе природних наука кроз различите активности, а наш крајњи циљ јесте израда игре која ће учење учинити забавнијим”, додају у Гимназији.

Оба пројекта стартују ускоро.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб