ВестиГимназија Зајечар: Младен Шљивовић добитник главне награде на европском конкурсу за најбоље...

Гимназија Зајечар: Младен Шљивовић добитник главне награде на европском конкурсу за најбоље онлајн активности

Гимназија Зајечар: Младен Шљивовић добитник главне награде на европском конкурсу за најбоље онлајн активности
Фото: Гимназија Зајечар

Наставник физике у Гимназији Зајечар, Младен Шљивовић, добитник је главне награде на европском конкурсу за најбоље онлајн активности реализоване у току епидемије.

Шљивовићева активност која је повезала видео-игре и симулацију експеримената из нуклеарне физике изабрана је као једна од 23 најбоље активности у Европи од стране пројекта „Scientix” и организације „European SchoolNet”. Као и сваке године „European SchoolNet” је и ове организивао Недељу откривања STEAM-а (наука, технологија, инжењерство и математика), али су изненадне неприлике натерале организаторе да тему такмичења промене и укључе онлајн активности.

Шљивовић је са ученицима четврте године извео серију ескперимената из нуклеарне физике које су ученици радили од куће помоћу PHET симулација, а потом уз игру „Nuclear INC 2” учили о раду нуклеарних реактора. Младен је један од два добитника из Србије.

Уручење награда ће бити одржано у Бриселу чим прилике дозволе.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,388ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб