ВестиГимназија Зајечар: „Ноћ истраживача” ове године виртуелно

Гимназија Зајечар: „Ноћ истраживача” ове године виртуелно

Гимназија Зајечар ће и ове године организовати програм у оквиру традиционалне манифестације „Ноћ истраживача”. Ове године услед епидемије „Ноћ истраживача” биће одржана виртуелно.

Планирано да је да у петак, 27. новембра ученици зајечарске Гимназије најпре представе експерименте на којима су радили у оквиру припрема за овај фестивал, а потом ће бити одржана и прва виртуелна „Потрага за благом“. Истог дана ученици ове школе ће одржати и научно-истраживачки квиз у Неготину.

Целокупан програм моћи ће да се прати преко YouTube канала чији ће линк бити накнадно објављен.

Гимназија Зајечар учествује као сарадник у пројекту „Европска ноћ истраживача” (Science in Motion for Friday Night Commotion 2020, SCIMFONICOM 2020). Носилац пројекта је Факултет за физичку хемију Универзитета у Београду, а партнер Институт за молекуларну генетику и генетичко инжењерство.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,845ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб