Тимочка КрајинаЗајечарГрад Зајечар добија средства по Јавном конкурсу: Потписани уговори са локалним самоуправама...

Град Зајечар добија средства по Јавном конкурсу: Потписани уговори са локалним самоуправама за манифестацију „Михољски сусрети села“

Фото: Град Зајечар

У Палати Србија, министар за бригу о селу Милан Кркобабић данас је потписао уговоре за доделу бесповратних средстава са представницима 87 јединица локалних самоуправа, које су добиле средства по Јавном конкурсу за организовање манифестације под називом „Михољски сусрети села“, међу којима је и град Зајечар.

У име града Зајечара уговор је потписала Весна Станковић, већник за пољопривреду.

Прошле године је по истоименом конкурсу средства за ове намене добило 68 јединица локалних самоуправа, које су током јесени 2021. године организовале ову манифестацију у својим селима. Чак 961 село се такмичило и дружило у најразличитијим дисциплинама, а 100.000 учесника и посетилаца ове манифестације подржало је неговање културе и традиције, допринело обогаћењу друштвеног и спортског живота у селима широм Србије.

Ове године планирано је учешће 1.289 села и 150.000 учесника и посетилаца.

Циљ овог Програма је обогаћење друштвеног и спортског живота становника у селима, неговање традиционалног начина живота и културно – историјског наслеђа.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб