Timočka Timočka
Početna / Vesti / Humani policajci za decu iz „Oblutka”
IPA Srbija — 5. humanitarna proslava u Zaječaru
Foto: IPA Srbija

Humani policajci za decu iz „Oblutka”

U organizaciji šest Regija NS IPA Srbije, koju čine Regije Pirot, Niš, Priština, Pomoravlje (Jagodina), Zaječar i Kruševac, u Zaječaru, održana je 5. po redu humanitarna proslava. Prihod koji je prikupljen, namenjen je za pomoć Ustanovi za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak” iz Zaječara.

Ovom prilikom prikupljeno je 45 hiljada dinara. Direktorki Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak” Ani Petković, vaučer je uručio Aleksandar Pešić, član Izvršnog saveta u IPA Regiji Zaječar. Petković je poručila da će prikupljeni novac omogućiti odlazak dece iz „Oblutka” na celodnevni izlet sledeće godine.

Humanitarnu proslavu otvorilo je Kulturno umetničko društvo „Zoran Gajić” iz sela Rgotina, kod Zaječara, čiji su se članovi predstavili prvo intoniranjem himne Republike Srbije, koju je na trubi intonirao Jovanović Dušan, a potom i spletom igara iz istočne Srbije, dok je za ostatak proslave bio zadužen „Dream Band”.

NS IPA Srbija, Regija Zaječar, ugostila je oko 200 policijskih službenika, članova Internacionalne policijske asocijacije iz Rumunije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, kao i sa teritorije Republike Srbije. Posebna čast domaćinu, Regiji Zaječar, bila je da ugosti predsednika IPA Sekcije Rumunije, gospodina Olaru Florina, koji je po prvi put nakon izbora i postavljenja za predsednika IPA Sekcije Rumunije, posetio Republiku Srbiju i gde je pored članova Upravnog odbora Regije Zaječar, imao priliku da vodi veoma konstruktivan razgovor sa predsednikom Nacionalne Sekcije Internacionalne policijske asocijacije Srbije, Akademikom prof. dr Pantelić Nebojšom, o daljoj saradnji dveju IPA Sekcija.

Veliku zahvalnost za učešće na 5. humanitarnoj proslavi, organizatori duguju svim IPA Regijama sa regiona i to: IPA Sekcije Bugarske, Regiji Burgas, Vrace, Sofija i Vidin, IPA Sekciji BiH, Regijama Doboj, Banja Luka i Bjeljina, IPA Sekciji Makedonije, Regiji Skoplje, kao i Regijama NS IPA Srbije, Zrenjanin, Beograd, Šumadija (Kragujevac), Kraljevo, Podunavlje (Smederevo) i Bor, kao i pojedincima i organizacijama koje su pomogle održavanje humanitarne proslave, kojima su podeljene zahvalnice za učešće i pomoć.

Možda će Vas zanimati

GU Zaječar: Obaveštenje za pčelare

GU Zaječar: Obaveštenje za pčelare na teritoriji grada Zaječara

Gradska uprava grada Zaječara, na osnovu informacija koje su dobili od nadležne PSSS „Agroznanje” Zaječar …

Zaječar — Opština — Centar

GU Zaječar: Kancelarija za dozvole za kretanje u vreme policijskog časa u Zaječaru

Gradska uprava Zaječar će, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, od utorka, 7. aprila …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica