VestiI desilo se: Instagram SAKRIO LAJKOVE u Srbiji i celom svetu!

I desilo se: Instagram SAKRIO LAJKOVE u Srbiji i celom svetu!

Instagram — Sakrivanje broja lajkova

Ono o čemu smo nedavno pričali sad je realnost — Instagram bez lajkova!

Već neko vreme pričamo i pišemo o Instagram aplikaciji bez lajkova, a od 14. novembra i u Srbiji imamo priliku da i sami vidimo kako to izgleda.

Instagram je i u Srbiji sakrio broj lajkova ispod slika i umesto dosadašnjeg brojača prikazuje se ime nekoliko nasumično izabranih korisnika, koji su lajkovali sadržaj, uz „… i drugima“ frazu.

Kad se klikne na „… i drugima“ otvara se prozor sa opet nasumičnim profilima, koji su lajkovali sadržaj, prvo prijatelji, a onda i oni, koji to nisu, uz poruku da samo vlasnik profila čija se objava gleda može da vidi koliko tačno je ta objava imala lajkova.

Ista je situacija i sa pregledima — broj pregleda videa, takođe se više neće prikazivati.

Instagram na ovaj način želi da natera korisnike da prestanu da jure za lajkovima i nauči ih da cene i prate pravi sadržaj, onaj koji vole, koji će im koristiti i koji će ih na bilo koji način ispuniti, čime će zadovoljstvo aplikacijom i Instagram-om biti samo veće.

„Želimo da postanemo najbezbednije mesto na Internetu”, rekao je prilikom najave novih pravila prvi čovek Instagram aplikacija Adam Moseri.

Trka za što većim brojem lajkova već godinama poprima zabrinjavajuće proporcije, pa su i razne studije dokazale da „neuspeh“ na društvenim mrežama može da ima loše dejstvo na mentalno zdravlje, naročito mladih ljudi.

 

Izvor:mondo.rs

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,353PratilacaLajkuj
4,213PratilacaZaprati
1,262PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub