Timočka KrajinaBorJKP „Vodovod” Bor bogatije za još jednu novu radnu mašinu

JKP „Vodovod” Bor bogatije za još jednu novu radnu mašinu

JKP „Vodovod” Bor bogatije za još jednu novu radnu mašinu

U JKP „Vodovod” stigla je nova radna mašina „Hidromek” vrednosti 12 miliona dinara za koju je sredstva obezbedio grad Bor.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je prilikom obilaska ovog preduzeća istakao da je obaveza i zadatak lokalne samouprave da opremi vozni park u javno komunalnim preduzećima kako bi se podigao kvalitet usluga koje oni pružaju.

„Dobar budžet, dobro poslovanje. Dobar privredni ambijent daje mogućnost gradu da vodi računa i brigu o javnim preduzećima. Naša briga i zadatak je da opremimo vozni park u javno komunalnih preduzeća kako bi se podigao kvalitet usluga koji oni pružaju. Vodovod je prošle godine posle 14 godina godine po prvi put poslovao pozitivno pre svega zahvaljujući jakom budžetu grada Bora, poslovima koje smo im dali da rade za grad Bor a to je izgradnja vodovoda. U prethodne 4 godine na teritoriji grada Bora izgrađenoje 129 kilometara novog vodovoda, što se nikada nije desilo u savremenoj istoriji grada Bora. Naš cilj je da u 2023. godini u potpunosti zanovimo vozni park u JKP ’Vodovod’ i da radimo reorganizaciju javnih preduzeća”, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

„Grad Bor je mnogo doprineo Vodovodu samim tim što nam je poverio poslove i održavanje atmosferske i fekalne kanalizacije, izgradnju vodovoda po selima, održavanje javne rasvete na teritoriji grada Bora. Iz toga smo prihodovali i poslujemo pozitivno, stekli smo uslov da krenemo u zanovljavanje voznog parka. Iz sopstvenih sredstava opredelili smo 40 miliona dinara i nabavili jednu radnu mašinu, kamion kiper nosivosti 8-10 kubika, dva nova „iveka” nosivosti do 3,5 tona, „lade nive” i do kraja godine planiramo da kupimo dva terenska vozila 4×4 koja su nam neophodna za rad na terenu u zimskim uslovima i još tri vozila koja će biti namenjena za prevoz radnika sa potrebnim mašinama i alatom kako bi brže otklonili kvarove”, napominje Goran Pavić, direktor JKP „Vodovod“ Bor.

Pavić dodaje da stižu i nove radne mašine, cisterne tako da će ovo preduzeće lakše obavljati svoju delatnost za građane a ujedno su se stekli i uslovi za povećanje zarade te će zaposleni u narednih mesec dana imati veće zarade.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,191PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub