ВестиЈош један топао дан, највиша дневна температура до 36 степени

Још један топао дан, највиша дневна температура до 36 степени

Жена шета улицом
Фото: Pixabay, илустрација

Већи део дана претежно сунчано и топло. Ујутро и преподне у западним и централним крајевима умерено наоблачење уз могућност краткотрајне кише, послеподне и увече на југозападу и југу локални развој облачности понегде са краткотрајном кишом или пљусковима са грмљавином. Ветар слаб и умерен, северних смерова. Најнижа температура од 15 до 22, а највиша од 32 до 36 степени.

У Зајечару сунчано и топло. Ветар слаб до умерен, северни и североисточни. Минимална температура 19, максимална дневна до 36 степени. Сутра ведро и сунчано. Најнижа температура 19, највиша око 35 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Временске прилике имаће неповољан утицај на већину хронично оболелих особа, нарочито на особе са срчаним и респираторним тегобама.

Од метеоропатских реакција највише ће бити изражени главобоља, болови у костима и зглобовима и променљиво расположење.

Неопходна је адекватна заштита од УВ зрачења јер је УВ индекс у домену веома високих вредности.

Учесницима у саобраћају се саветује појачана пажња.

АМСС

Саобраћај је јутрос умеренијег интензитета, али већи број возила треба очекивати на путевима ка Црној Гори, БиХ као и на оним најфреквентнијим.

Према информацијама Управе граничне полиције, путничка возила на Гостуну, на излазу чекају 40 минута. Камиони на Хоргошу на излазу чекају 90 минута, а на Келебији 60 минута, саопштио је АМСС.

На осталим прелазима нема дужих задржавања за све категорије возила.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП „Путеви Србије”, нема задржавања на наплатним станицама.

Туристичка сезона је у току, чести су застоји у саобраћају, задржавања знају да буду променљива и на граничним прелазима и наплатним рампама, па ће возачима бити потребно и више стрпљења, саопштио је АМСС.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб