Тимочка КрајинаКладовоКњижевно дружење са Аном Атансковић у Кладову 22. марта

Књижевно дружење са Аном Атансковић у Кладову 22. марта

Књижевно дружење са Аном Атансковић у Кладову 22. марта

Библиотека „Центар за културу” Кладово организује књижевно дружење са Аном Атансковић у галеријском холу библиотеке, у петак, 22. марта 2024.

Овом приликом разговараће се о укупном књижевном стваралаштву са акцентом на најчитанији роман „Моја љубав Никола Тесла”.

Истакнути су нови и револуционарни приступи у писању о Николи Тесли, истинитост приче о Кетрин Џонсон која га је волела, успон Њујорка, крем друштво у коме се Тесла кретао, његов однос са Морганом, Твеном и осталим споредним ликовима, као и промена у књижевном поступку која се дешава када се Тесла појави као лик.

Почетак је у 19:00 сати.

Ана Атанасковић (Крушевац, 1973) је списатељица, новинарка и копирајтерка. Основне студије: филологија – одсек англистика, мастер – маркетинг у издаваштву. До сада је објавила: збирку прича „Београдске мајске приче” (2006), роман „Дует душа” (2008), роман „Јелена Анжујска” (2009 и 2010), роман „Моја љубав Никола Тесла” (2013), збирку прича „Београд је љубав” (2017), роман „Краљица јоргована” (проширена верзија Јелене Анжујске, 2019) и роман „Даворјанка Пауновић” (2020). Као новинарка писала је за ELLE, VipTripDiplomatic, Водич за живот, Сенсу, Лепоту&Здравље, Esquire, Илустровану политику и за многе портале. Добитница је првих награда на конкурсима за најбољу причу о лаванди (Bonux и Sofia) и најбољи приказ књиге (Лиса и Лагуна). Предавање „Тесла и жене” одржала је у Филаделфији, као и више пута у Србији. Живи и ради у Београду.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб