Тимочка КрајинаКладовоКомпанија „Текијанка” обележила 34 године успешног рада

Компанија „Текијанка” обележила 34 године успешног рада

Компанија „Текијанка” обележила 34 године успешног рада

У храму „Свети Никола” у Текији, власници „Текијанке” резањем славског колача обележили су дан компаније основане у рибарском насељу на обали Ђердапског језера 25. фебруара 1990 године.

Компанија „Текијанка“ постала је препознатљива домаћинским пословањем и сталном бригом о интерсу купаца и током 34 године успешног рада стекла је поверење купаца, те је постала водећи трговински ланац у овом делу Србије.

Поред отварања нових продајних објеката, „Текијанка“ ове године планира и отварање великог дистрибутивног центра у Зајечару. Изградњом дистрибутивног центра, „Текијанка” ће омогућити приступ великом броју локалних произвођача са територије Тимочке Крајине који ће на овај начин пласирати своје производе у продавницама „Текијанке“, чиме ће посредно утицати на развој руралних и девастираних средина овог дела Србије. Као домаћа и породична фирма, „Текијанка” брине о развоју локалних произвођача и сада ће имати ресурсе да омогући значајно веће учешће квалитетних производа локалних произвођача у својој мрежи продавница.

Жељко Болботиновић – извршни директор компаније „Текијанка”

„Прошла година била је година искорака на ново тржишта. Закорачили смо мало на југ и на запад. Ушли смо у Ниш са једним лепим маркетом, и ушли смо у Параћин са два супермаркета. То не значи да нећемо да се развијамо и у постојећим општинама, наротив, већ дуго најављиван дистрибутивни центар у Зајечару биће ускоро отворен и то већ током јула месеца. Тиме отварамо ново поглавље у развоју ‘Текијанке’. Такође, пре две деценије 25. фебруара крено је са радом ресторан ‘Текијанка плус’. Био је то темељ развоја угоститељске делатности иако се тада многи нису слагали са том идејом. Угоститељску понуду касније су употпунили хотел ‘Ђердап’ и новоотворени ресторани ‘Варница’ и ‘Крчма код Текијанца'“ истиче Жељко Болботиновић, извршни директор „Текијанке“.

Породична фирма „Текијанка“ почела је са радом у малој продавници са два радника у Текији, али је после 29 година рада измештена на нову локацију како би се потрошачима створили конфорнији услови за куповину.

„Спремамо један леп наградни конкурс који ће почети у првој недељи марта месеца, где ћемо полако и почети да најављујемо 35. годишњицу компаније и то је уједно и захвалност нашим купцима за сву пажњу коју нам посвећују на свакодневном нивоу. Такође, поводом јубилеја припремамо пакет подршке породицама наших запослених, тако и свим нашим купцима“ додао је Болботиновић.

Кроз трговинске објекте „Текијанке“ сваког дана прође око 17 хиљада потрошача, а ова породична компанија броји 560 запослених. „Текијанка“ је за 34 године постала лидер у области трговине у источној Србији, захваљујући љубазном особљу, квалитету производа, одржавању повољних цена и пружајући поштовање купцима.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб