Вести„Креативни ПОМАК”: Школа фотографије, графичког дизајна и организације догађаја у Зајечару

„Креативни ПОМАК”: Школа фотографије, графичког дизајна и организације догађаја у Зајечару

ТОЦ — Школа графичког дизајна, фотографије, организације догађаја — „Креативни помак”

Тимочки омладински центар, у оквиру пројекта „Креативни ПОМАК”, за младе узраста од 15 до 30 година из Тимочке Крајине, организује обуку и менторски програм на тему фотографије, графичког дизајна и организације догађаја.

Занима вас фотографија, али нисте имали прилику да више о њој и научите? Волели бисте да научите основе графичког дизајна? Посећујете разне догађаје, фестивале, сајмове, конференције, а питали сте се ко све логистички стоји иза тога и шта је све за један такав догађај потребно? Чули сте за појам креативне индустрије, али нисте знали шта он значава?

„Тимочки омладински центар ће вам у наредним месецима пружити прилику да сазнате какве везе, организација догађаја, фотографија и графички дизајн имају са креативним индустријама и бизнисима. Имаћете прилику и да сазнате како уколико стекнете одређено знање из поменутих области имате почетну основу за покретање једног креативног бизниса”, поручују организатори.

У оквиру пројекта „Креативни ПОМАК”, млади узраста од 15 до 30 година из Тимочке Крајине (Зајечар, Књажевац, Бор, Неготин, Бољевац, Сокобања, Кладово и Мајданпек) имаће прилику да прођу најпре обуку, а затим и менторски програм на тему фотографије, графичког дизајна и организације догађаја.

Све радионице имаће по 10 модула, а на свакој радионици може учествовати по 10 учесника.

Један пријављени учесник може учествовати само на једној радионици, тј. одлучује се за једно у 3 понуђене области.

Као увод у целу причу, уследиће дводневна радионица на тему о креативним индустријама и бизнисама. Ова радионица има за циљ да представи концепт креативних индустрија, као и да укаже на значај креативног деловања младих у контексту развоја ове гране која се знатно брже развија од остатка привреде. Самим тим што се тако брзо развоја, она представља и велики потенцијал за оне које желе да се успешно баве неком од 15 делатности које су обухваћене овом области.

Ко може да се пријави?

Млади узраста од 15 до 30 година из Тимочке Крајине.

Млади који имају жељу да стекну знања и вештине из неких од области креативних инсутрија захваљујући којима ће бити конкурентнији на тржишту рада или желети да покрену сопствени бизнис.

Млади који желе да учествују у креирању креативних садржаја.

Млади којима је нопходна подршка за развој њихових креативних потенцијала.

Начин и рок за пријаву?

Пријава је могућа попуњавањем кратког онлајн упитника, а рок за пријаву је 30. јул 2020. године.

Одабрани кандидати, након извршене селекције, биће обавештени о учешћу на предстојећим активностима.

Радионице ће бити реализоване у току августа и септембра месеца у Простору за ПОМАК, уз све мере опреза ради спречавања ширења заразне болести COVID-19.

Након завршених радионица, полазницима следи менторски програм, током кога ће радити на планирању и организовању завршне активности, током које ће моћи да у пракси примене научено.

*Малолетни учесници који буду прошли селекцију мораће да доставе сагласност родитеља/старатеља за учешће на обукама

Пројекат „Креативни ПОМАК” реализује Тимочки омладински центар, а уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

За више информација можете нас контактирати путем мејла на: konkurs@toc.rs или броја телефона – 019/441-091.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб