Вести„Куп градова” и Првенство Србије у Кросу 31. октобра у Зајечару

„Куп градова” и Првенство Србије у Кросу 31. октобра у Зајечару

„Куп градова” и Првенство Србије у Кросу у Зајечару: Састанак у Градској управи
Фото: Глас спорта

Састанком у Градској управи у Зајечару почеле су припреме за предстојећи Крос РТС-а, који се ове године одржава под именом „Куп градова”, а који је по распореду на програму 31. октобра у граду на Тимоку.

Присустни су били представници Школске управе, Здравственог центра „Зајечар”, градских јавних предузећа, Народног позоришта Тимочке Крајине – Центра за културу „Зоран Радмиловић”, Црвеног крста и комуналне полиције, којима су предочени задаци и обавезе, како би све било спремно за почетак такмичења.

Састанак је отворио Милан Станковић, помоћник градоначелника Зајечара, који је истакао да се Зајечар небројено пута показао као одличан домаћин и организатор, а као вишеструки победник овог најмасовнијег спортског такмичења на Балкану, има и обавезу више да све протекне у најбољем реду.

„Спремамо се као да ће Крос бити одржан, тако се понашамо док надлежни органи не донесу другачију одлуку”, нагласио је Станковић.

Игор Божиновић, генерални секретар Спортског савеза града Зајечара, додао је да ће састанак Школске управе са директорима зајечарских школа бити одржан до краја недеље.

„Све мере ће бити предузете како би се такмичење спровело на најбољи могући начин и по упутствима како републичког, тако и градског Штаба за ванредне ситуације. Свим такмичарима биће мерена температура пре почетка трке, биће присутна као и сваке године екипа Хитне помоћи са бесконтактним топломерима. Имамо и ограничење од максимално 20 учесника по трци, од чега ће седам бити из других градова Србије, тако да ћемо ове године укључити само градске школе”, поручио је Божиновић.

Новина је да ће 31. октобра Зајечар бити домаћин и Првенства Србије у Кросу, па су и обавезе организатора веће, али ће то, сложили су се сви, бити решено кроз већ уходану дугогодишњу организацију.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб