ВестиМанијак из Зајечара који је силовао старицу, на суђењу рекао да су...

Манијак из Зајечара који је силовао старицу, на суђењу рекао да су за злочин криви алкохол и таблете

Виши суд у Зајечару

На главном претресу у Вишем суду у Зајечару, Раде Ђорђевић (22), против кога је подигнута оптужница да је крајем августа прошле године силовао, пребио и опљачкао своју суграђанку М.Р. (80), призано је извршење овог дела, али је казао да се ничега не сећа јер је, како је изјавио, „тог дана био пијан, пушио марихуану, прогутао шаку анидепресива и узео екстази”.

— Ничега се не сећам. Знам само да сам се ујутру пробудио у свом кревету и да сам био крвав, у џепу сам пронашао златне минђуше, које сам продао у једној златари, након чега сам ухапшен — казао је Ђорђевић.

Он се терети да је 21. августа прошле године, после поноћи, упао у кућу М.Р. Жену је завезао завесом и тукао да би му она казала где држи новац. На крају, након батињања које је трајало око два часа, силовао је несрећну жену, после чега јој је искидао минђуше са ушију, а из новчаника украо пар хиљада динара.

— Признао сам дело, након што су ми предочени докази — казао је Ђорђевић, који је, најпре, негирао да је извршио то дело.

— Али, ја сам тог дана пио од девет ујутру до поноћи. Почео сам са рођаком, код кога сам пио ’чивас’ и заједно смо попили око литар тог пића, после чега сам ја, око 20 часова, отишао у кафану — додао је Ђорђевић.

Он је изјавио да је у кафани пио црно вино и да је све време пушио марихуану. Kазао је да је и попио шест или седам таблета „ксалола” и „екстази”, након чега се, како је казао, више ничега не сећа.

Изрицање пресуде је заказано за 22. јануар, а Ђорђевићу, ако се огласи кривим, прети казна и до 15 година робије.

 

Извор: blic.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб