VestiMicrosoft otkrio informacije o novom Xbox-u

Microsoft otkrio informacije o novom Xbox-u

Xbox Series X

Kompanija Microsoft konačno je otkrila više specifikacija o svojoj konzoli sledeće generacije, Xbox Series X. Za sada deluje obećavajuće i snažno, a u nekim detaljima i osmostruko jače od originalne Xbox One konzole.

Najbitnija informacija tiče se toga da će Xbox Series X uključivati brzinu od 12 teraflopsa na GPU, što je dvosturko više od Xbox One X i osam puta više od Xbox One konzole. Ovim će se Xbox izdići iznad grafičkih kartica srednjeg opsega i AMD-a i Nvidia-e, a to je samo po sebi veliki skok za igračke konzole. Ovo pokazuje koliko će Playstation 5 i novi Xbox ići daleko kada je u pitanju kvalitet.

Xbox Series X će biti zasnovan na AMD Zen 2 i Radeon RDNA 2 arhitekturi. Koristiće NVMe SSD diskove, što će dodatno ubrzati igre i poboljšati svaki aspekt igranja. Podržavaće 8K i do 120 frejmova po sekundi u igrama. Takođe će imati podršku za HDMI 2.1. Ova poslednja informacija ide u prilog smanjenju zastajanja igara pri samom počinjanju.

Imaće podršku za „brzi nastavak“, a igrači će moći da pokreću više igara iz suspendovanog moda. Nova konzola u potpunosti će biti kompatibilna sa igrama svih svojih prethodnika. Ono što se još uvek ne zna to su cene, datum izlaska, dostupnost, naslovi koji će biti ekskluzive, kao i kada će stići jeftinija verzija nove igračke konzole iz Microsoft-a.

 

Izvor:pcpress.rs

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,341PratilacaLajkuj
4,207PratilacaZaprati
1,264PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub