Timočka KrajinaBorMihajlović: Četiri milijarde dinara u putnu infrastrukturu Zaječarskog i Borskog okruga

Mihajlović: Četiri milijarde dinara u putnu infrastrukturu Zaječarskog i Borskog okruga

Zorana Mihajlović: Četiri milijarde dinara u putnu infrastrukturu Zaječarskog i Borskog okruga
Foto: MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je da će u ovoj godini biti uložene četiri milijarde dinara u putnu infrastrukturu Borskog okruga, dok će u železnički saobraćaj Zaječarskog i Borskog okruga u ovoj i narednoj godini biti uloženo pet milijardi dinara.

Mihajlović: Četiri milijarde dinara u putnu infrastrukturu Zaječarskog i Borskog okruga
Foto: MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, obišla je danas zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem Majdanpek, gde su sa načelnikom Borskog okruga, gradonačelnikom Bora i predsednicima opština Negotin, Kladovo i Majdanpek razgovarali o razvoju putne i sportske infrastrukture, železničkom saobraćaju i ostalim temama iz resora Ministarstva, navodi se u saopštenju.

„Održali smo konstruktivan sastanak na kom smo se, između ostalog, dogovorili da se ove godine rekonstruišu putevi Kučevo–Majdanpek, Kladovo–Milutinovac, Selište–Bor, kao i Negotin–Zaječar. Potencijala u Borskom okrugu ima mnogo i glavni utisak sa sastanka mi je da ljudi ovde imaju energiju, optimizam i jasne planove šta žele da realizuju”, rekla je Mihajlović.

Zorana Mihajlović u Majdanpeku
Foto: MGSI

Ona je dodala da za Vladu Srbije nema većih i manjih gradova, važnih i manje važnih, i da kreću građevinska sezona i veliki broj projekata koji će se realizovati i u ovom kraju. Ona je pohvalila i standarde po kojima se rekonstruiše sportska hala u Majdanpeku, koja će biti potpuno energetski efikasna.

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, izjavio je da se danas razgovaralo o realizovanim i budućim projektima krucijalnim za građane Borskog okruga, te da su česti dolasci u ovaj kraj dokaz da je istočna Srbija izuzetno važna za Vladu Srbije.

„Naš cilj je da privučemo turiste, razvijamo sportsku infrastrukturu i jačamo omladinske organizacije. Samo u Sportski centar ’Karataš’ do sada smo uložili 210 miliona dinara. Takođe, želimo da nadahnemo mlade da pomognu u razvoju lokalne zajednice. Hvala potpredsednici Mihajlović što je u vrh prioriteta postavila ne samo razvoj infrastrukture, već i podršku ženskom sportu”, rekao je on.

Zorana Mihajlović u Majdanpeku
Foto: MGSI

Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek, izjavio je da veruje u Vladu Srbije i ministre koji su danas posetili Majdanpek, jer su pokazali da ispunjavaju data obećanja.

„Danas smo se dogovorili šta ćemo sve realizovati u narednih godinu dana. Već početkom maja čeka nas otvaranje spotske hale čija rekonstrukcija je u toku”, rekao je on.

Vladimir Stanković, načelnik Borskog okruga, rekao je da je od izuzetne važnosti povezivanje ministarstava i lokalnih samouprava i dodao da je danas dogovoreno dosta planova koji će se realizovati u ovoj i narednoj godini.

„Ovo je veliki pomak za Borski okrug i siguran sam da ćemo prve rezultate današnjih dogovora videti već ove godine”, rekao je Stanković.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,188PratilacaLajkuj
4,184PratilacaZaprati
1,254PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub