Тимочка КрајинаБорМихајловић: Четири милијарде динара у путну инфраструктуру Зајечарског и Борског округа

Михајловић: Четири милијарде динара у путну инфраструктуру Зајечарског и Борског округа

Зорана Михајловић: Четири милијарде динара у путну инфраструктуру Зајечарског и Борског округа
Фото: МГСИ

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић истакла је да ће у овој години бити уложене четири милијарде динара у путну инфраструктуру Борског округа, док ће у железнички саобраћај Зајечарског и Борског округа у овој и наредној години бити уложено пет милијарди динара.

Михајловић: Четири милијарде динара у путну инфраструктуру Зајечарског и Борског округа
Фото: МГСИ

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, обишла је данас заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем Мајданпек, где су са начелником Борског округа, градоначелником Бора и председницима општина Неготин, Kладово и Мајданпек разговарали о развоју путне и спортске инфраструктуре, железничком саобраћају и осталим темама из ресора Министарства, наводи се у саопштењу.

„Одржали смо конструктиван састанак на ком смо се, између осталог, договорили да се ове године реконструишу путеви Kучево–Мајданпек, Kладово–Милутиновац, Селиште–Бор, као и Неготин–Зајечар. Потенцијала у Борском округу има много и главни утисак са састанка ми је да људи овде имају енергију, оптимизам и јасне планове шта желе да реализују”, рекла је Михајловић.

Зорана Михајловић у Мајданпеку
Фото: МГСИ

Она је додала да за Владу Србије нема већих и мањих градова, важних и мање важних, и да крећу грађевинска сезона и велики број пројеката који ће се реализовати и у овом крају. Она је похвалила и стандарде по којима се реконструише спортска хала у Мајданпеку, која ће бити потпуно енергетски ефикасна.

Вања Удовичић, министар омладине и спорта, изјавио је да се данас разговарало о реализованим и будућим пројектима круцијалним за грађане Борског округа, те да су чести доласци у овај крај доказ да је источна Србија изузетно важна за Владу Србије.

„Наш циљ је да привучемо туристе, развијамо спортску инфраструктуру и јачамо омладинске организације. Само у Спортски центар ’Kараташ’ до сада смо уложили 210 милиона динара. Такође, желимо да надахнемо младе да помогну у развоју локалне заједнице. Хвала потпредседници Михајловић што је у врх приоритета поставила не само развој инфраструктуре, већ и подршку женском спорту”, рекао је он.

Зорана Михајловић у Мајданпеку
Фото: МГСИ

Драган Поповић, председник Општине Мајданпек, изјавио је да верује у Владу Србије и министре који су данас посетили Мајданпек, јер су показали да испуњавају дата обећања.

„Данас смо се договорили шта ћемо све реализовати у наредних годину дана. Већ почетком маја чека нас отварање спотске хале чија реконструкција је у току”, рекао је он.

Владимир Станковић, начелник Борског округа, рекао је да је од изузетне важности повезивање министарстава и локалних самоуправа и додао да је данас договорено доста планова који ће се реализовати у овој и наредној години.

„Ово је велики помак за Борски округ и сигуран сам да ћемо прве резултате данашњих договора видети већ ове године”, рекао је Станковић.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Društvene mreže

24,188ПратилацаЛајкуј
4,184ПратилацаЗапрати
1,254ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб