Тимочка КрајинаБољевацМихајловићева у Зајечарском округу: Додатних 2,7 милијарди за путну инфраструктуру

Михајловићева у Зајечарском округу: Додатних 2,7 милијарди за путну инфраструктуру

Министарка Зорана Михајловић у посети Зајечарском округу
Фото: Град Зајечар

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић посетила је данас са својим сарадницима и директорима ресорних јавних предузећа Зајечар где се састала са начелником Зајечарског округа, градоначелником Зајечара и председницима општина Бољевац, Сокобања и Kњажевац.

Михајловићева је са челницима локалних самоуправа из овог краја разговарала о текућим и будућим пројектима из области инфраструктуре.

проф. др Зорана Михајловић — потпредседница Владе Србије и министарка ГСИ
Фото: Град Зајечар

„Обичај министарства које водим је да будемо на терену и разговарамо са људима о пројектима важним за грађане. Данас смо направили договоре о реализацији пројеката у путној, железничкој и комуналној инфраструктури. Само ће у друмски саобраћај бити уложено додатних 2,7 милијарди динара, док у железнички саобраћај у овом крају улажемо 11 милијарди и то за деоницу од Ниша до Зајечара и реконструисану пругу Пожаревац–Мајданпек”, рекла је она.

Министарка Зорана Михајловић у посети Зајечарском округу
Фото: Град Зајечар

Михајловићева је похвалила локалне самоуправе у Зајечарском округу рекавши да је пројектно-техничка документација за бројне пројекте спремна.

Министарка Зорана Михајловић у посети Зајечарском округу
Фото: Град Зајечар

„Наш буџет је стабилан, знамо приоритете и имамо спремну документацију за многе пројекте. У току је припрема пројектно-техничке документације за пут од Параћина до Зајечара, процењена вредност радова је око 600 милиона евра. Сређујемо железницу —пруге и железничке станице и полако ћемо добити потпуно нову слику српске железнице”, рекла је она.

Министарка Зорана Михајловић у посети Зајечарском округу
Фото: Град Зајечар

Бошко Ничић, градоначелник Зајечара захвалио се потпредседници Владе и њеном тиму на подршци.

Бошко Ничић — градоначелник Зајечара
Фото: Град Зајечар

„Разговарали смо о озбиљним темама везаним за инфраструктуру и договорили реализацију пројеката чија вредност превазилази вишегодишње буџете Зајечара”, рекао је Ничић.

Владан Пауновић, начелник Зајечарског округа рекао је да је данашњи састанак одличан пример односа републике према локалним самоуправама.

Владан Пауновић — начелник Зајечарског округа
Фото: Град Зајечар

„Отворили смо бројна питања која локалне самоуправе не могу да реализују саме, а све у циљу квалитетнијег и бољег повезивања са остатком Србије и квалитетнијег живота наших суграђана”, рекао је Пауновић.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб