Timočka KrajinaBoljevac„Mladi u pokretu”: Učenici iz Timočke Krajine i regiona predstavili svoje projekte...

„Mladi u pokretu”: Učenici iz Timočke Krajine i regiona predstavili svoje projekte u Zaječaru

„Mladi u pokretu”: Učenici iz Timočke Krajine i regiona predstavili svoje projekte u Zaječaru

„Zaječarska inicijativa” organizovala je vikend seminar za preko dvadeset učenika koji su se prijavili za program „Mladi u pokretu”, tokom prethodnog vikenda u prostorijama hotela „Srbija TIS” u Zaječaru.

Srednjoškolci iz Zaječara, Paraćina, Boljevca, Bora i Sokobanje su predstavili projekte koje su osmislili u okviru ovog programa.

Mladi iz regiona su kao problem među svojim vršnjacima naveli nezainteresovanost za političke procese, apatiju, vršnjačko nasilje, diskriminaciju, neinformisanost, te se većina njihovih ideja tiče pružanja dodatnog obrazovanja vršnjacima, podsticanja kritičkog mišljenja i njihovog aktiviranja u društvenim procesima kroz različite radionice, javne časove, predstave i druge javne i medijske aktivnosti.

Neki od đačkih parlamenata su, nakon upoznavanja i dvodnenog druženja sa vršnjacima, dogovorili saradnju i zajedničku realizaciju projekata, pa će učenici iz borske gimnazije „Bora Stanković” i sokobanjske SŠ „Branislav Nušić” posetiti jedni druge, dok će đaci iz borske Ekonomsko-trgovinske škole obići Zaječar, kako bi se upoznali sa radom zaječarskih učeničkih parlamenata, kao i sa nasleđem Nikole Pašića.

U okviru programa „Mladi u pokretu”, podržani parlamenti dobijaju maksimalni iznos od 700 američkih dolara u dinarskoj protivvrednosti za aktivnosti koje sami osmišljaju i realizuju. Do sada je kroz program „Mladi u pokretu” podržano preko 80 projekata školskih parlamenata koji su omogućili mladima da učine nešto dobro u svojoj školi i zajednici, kao i da steknu znanja u vezi sa temama kao što su demokratija, aktivizam, ljudska prava i drugo.

ZImanov program malih donacija realizuje „Zaječarska inicijativa” u saradnji sa Fondacijom „Iskorak”, uz podršku National Endowment for Democracy.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,341PratilacaLajkuj
4,207PratilacaZaprati
1,264PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub