Тимочка КрајинаБољевац„Млади у покрету”: Ученици из Тимочке Крајине и региона представили своје пројекте...

„Млади у покрету”: Ученици из Тимочке Крајине и региона представили своје пројекте у Зајечару

„Млади у покрету”: Ученици из Тимочке Крајине и региона представили своје пројекте у Зајечару

„Зајечарска иницијатива” организовала је викенд семинар за преко двадесет ученика који су се пријавили за програм „Млади у покрету”, током претходног викенда у просторијама хотела „Србија ТИС” у Зајечару.

Средњошколци из Зајечара, Параћина, Бољевца, Бора и Сокобање су представили пројекте које су осмислили у оквиру овог програма.

Млади из региона су као проблем међу својим вршњацима навели незаинтересованост за политичке процесе, апатију, вршњачко насиље, дискриминацију, неинформисаност, те се већина њихових идеја тиче пружања додатног образовања вршњацима, подстицања критичког мишљења и њиховог активирања у друштвеним процесима кроз различите радионице, јавне часове, представе и друге јавне и медијске активности.

Неки од ђачких парламената су, након упознавања и дводненог дружења са вршњацима, договорили сарадњу и заједничку реализацију пројеката, па ће ученици из борске гимназије „Бора Станковић” и сокобањске СШ „Бранислав Нушић” посетити једни друге, док ће ђаци из борске Економско-трговинске школе обићи Зајечар, како би се упознали са радом зајечарских ученичких парламената, као и са наслеђем Николе Пашића.

У оквиру програма „Млади у покрету”, подржани парламенти добијају максимални износ од 700 америчких долара у динарској противвредности за активности које сами осмишљају и реализују. До сада је кроз програм „Млади у покрету” подржано преко 80 пројеката школских парламената који су омогућили младима да учине нешто добро у својој школи и заједници, као и да стекну знања у вези са темама као што су демократија, активизам, људска права и друго.

ЗИманов програм малих донација реализује „Зајечарска иницијатива” у сарадњи са Фондацијом „Искорак”, уз подршку National Endowment for Democracy.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре

Društvene mreže

24,123ПратилацаЛајкуј
4,154ПратилацаЗапрати
1,245ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx