Timočka KrajinaBoljevacRARIS: Investiciona prezentacija turističkih lokacija i projekata istočne Srbije u Nišu

RARIS: Investiciona prezentacija turističkih lokacija i projekata istočne Srbije u Nišu

RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije

RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije zajedno sa Regionalnom privrednom komorom Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga organizuje Investicionu prezentaciju turističkih lokacija i projekata istočne Srbije, u petak, 11 marta 2022. u Nišu.

Prezentacija će okupiti vodeće privrednike, agencije za nekretnine i druge zainteresovane za investicije u turizmu iz Niša. Biće predstavljeno 20-tak konkretnih lokacija i projekata iz turizma, kao što su npr: SPA hotel sa izdatom građevinskom dozvolom; apartmani pored Dunava ili na Staroj planini; etno selo u
dolini Timoka; Parcela na skijalištu Crni Vrh, Gamzigradska banja, hoteli u Sokobanji i Staroj planini, ribnjak na Dunavu, kamp pored Negotinskih vinarija itd.

Istočnu Srbiju čine gradovi Zaječar i Bor, opštine Majdanpek, Kladovo, Negotin, Knjaževac, Sokobanja i Boljevac. Istočna Srbija poslednjih godina beleži rekordne brojke u turizmu:

  • Uspešno radi 2.900 turističkih objekta sa 9.000 ležaja.
  • Godišnje dođe 300.000 turista koji ostvare preko milion noćenja, a 170.000 turista poseti ovdašnje muzeje.

U toku su obimne intervencije na unapređenju saobraćajne infrastrukture u regionu. Lepenski Vir ima novi Vizitorski centar, počela je rekonstrukcija tvrđave Fetislam a uskoro počinje gradnja Vizitorskog centra na Feliks Romuliani (UNESCO).

U regionu je sve veća ponuda lokacija za greenfiled i brownfield investicije po više nego konkurentnim cenama i brojni su primeri uspešnih investicija, u kojima se traži mesto više: hotel „Ramonda“ na Rtnju, hotel „Sunce“ u Sokobanji, apartmani na Staroj planini i Dunavu…

„Ovo neće biti samo prezentacija postojećih lokacija i projekata, već želimo i da čujemo i vaša interesovanja i pomognemo vam u pronalaženju adekvatnih lokacija i projekata“, navode iz RARIS-a.

Na prezentaciji će učestvovati i predsednici opština Knjaževac i Kladovo.

Za više informacija pogledajte investeastserbia.com/index.php/lokacije-u-turizmu, a turističku ponudu istočne Srbije možete videti na www.visiteastserbia.rs.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,341PratilacaLajkuj
4,207PratilacaZaprati
1,264PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub