Тимочка КрајинаБољевацРАРИС: Инвестициона презентација туристичких локација и пројеката источне Србије у Нишу

РАРИС: Инвестициона презентација туристичких локација и пројеката источне Србије у Нишу

РАРИС – Регионална агенција за развој источне Србије

РАРИС – Регионална агенција за развој источне Србије заједно са Регионалном привредном комором Нишавског, Пиротског и Топличког управног округа организује Инвестициону презентацију туристичких локација и пројеката источне Србије, у петак, 11 марта 2022. у Нишу.

Презентација ће окупити водеће привреднике, агенције за некретнине и друге заинтересоване за инвестиције у туризму из Ниша. Биће представљено 20-так конкретних локација и пројеката из туризма, као што су нпр: СПА хотел са издатом грађевинском дозволом; апартмани поред Дунава или на Старој планини; етно село у
долини Тимока; Парцела на скијалишту Црни Врх, Гамзиградска бања, хотели у Сокобањи и Старој планини, рибњак на Дунаву, камп поред Неготинских винарија итд.

Источну Србију чине градови Зајечар и Бор, општине Мајданпек, Кладово, Неготин, Књажевац, Сокобања и Бољевац. Источна Србија последњих година бележи рекордне бројке у туризму:

  • Успешно ради 2.900 туристичких објекта са 9.000 лежаја.
  • Годишње дође 300.000 туриста који остваре преко милион ноћења, а 170.000 туриста посети овдашње музеје.

У току су обимне интервенције на унапређењу саобраћајне инфраструктуре у региону. Лепенски Вир има нови Визиторски центар, почела је реконструкција тврђаве Фетислам а ускоро почиње градња Визиторског центра на Феликс Ромулиани (UNESCO).

У региону је све већа понуда локација за greenfiled и brownfield инвестиције по више него конкурентним ценама и бројни су примери успешних инвестиција, у којима се тражи место више: хотел „Рамонда“ на Ртњу, хотел „Сунце“ у Сокобањи, апартмани на Старој планини и Дунаву…

„Ово неће бити само презентација постојећих локација и пројеката, већ желимо и да чујемо и ваша интересовања и помогнемо вам у проналажењу адекватних локација и пројеката“, наводе из РАРИС-а.

На презентацији ће учествовати и председници општина Књажевац и Кладово.

За више информација погледајте investeastserbia.com/index.php/lokacije-u-turizmu, а туристичку понуду источне Србије можете видети на www.visiteastserbia.rs.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре

Društvene mreže

24,123ПратилацаЛајкуј
4,154ПратилацаЗапрати
1,245ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx