Награда за унапређење безбедности саобраћаја на путевима додељена Одељењу саобраћајне полиције ПУ Зајечар

Награда за унапређење безбедности саобраћаја на путевима додељена Одељењу саобраћајне полиције ПУ Зајечар

У периоду од 17. до 20. априла 2024. на Златибору је одржана 19. Међународна конференција „Безбедност саобраћаја у локалној заједници“ на којој су поред еминентних стручњака из Србије и иностранства, учешће су узели и представници Министарства унутрашњих послова где су, поред осталих планираних активности, представљени резултати рада у претходној години.

Из области безбедности саобраћаја на путевима признање за најуспешнију јединицу саобраћајне полиције у 2023. години додељено је Одељењу саобраћајне полиције Полицијске управе у Зајечару.

На путевима ове Полицијске управе током претходне године број погинулих лица у саобраћајним незгодама мањи је за 50%, број лакше повређених мањи за 8%, док је број лица за тежим повредама остао исти.

Забележено је и значајно увећање броја откривених прекршаја прекорачења брзине за 46% или укупно 6393 прекршаја, док је укупан број откривених прекршаја такође у порасту, и то за 17% и износи укупно 15363 прекршаја.

Плакета за остварене резултате додељена је начелнику Одељења саобраћајне полиције Полицијске управе у Зајечару потпуковнику полиције Новици Радуловићу.