ВестиНајпознатији зајечарски спортиста Драган Станковић посетио свој родни град

Најпознатији зајечарски спортиста Драган Станковић посетио свој родни град

Одбојкаш Драган Станковић у посети Зајечару

Бивши капитен одбојкашке репрезентације Србије и најпознатији зајечарски спортиста Драган Станковић посетио је свој родни Зајечар. Он се састао са помоћником градоначелника Зајечара за омладину и спорт Миланом Станковићем, како би разговарали о будућности одбојке у овом граду.

На састанку се разговарало о будућности одбојкашког спорта у Зајечару, али је истакнуто и да је добра спортска инфраструктура неопходна за реализацију спортских активности.

„Ми смо град који доста улаже у спорт, имамо добре клубове и имамо добру инфраструктуру, а у спортску инфраструктуру, као што је нов стадион и затворени базен тек улажемо. Морамо да појачамо и постојећу инфраструктуру, како би нам се деца што више бавила спортом. Овај град изнедрио је много добрих спортиста. Имам ту част да поразговарам са, једним врхунским одбојкашем и најбољим спортистом кога је овај град дао, Драганом Станковићем. Овде је пре две недеље био Вања Грбић и тада смо договорили будућу сарадњу у области спорта, а било је и речи о подршци Града Зајечара у реализацији Одбојкашког кампа у Зајечару. Овде ћемо сигурно подићи одбојку на један виши ниво. Волео бих да Драган Станковић једног дана заузме и моје место и буде задужен за спорт у Зајечару”, поручио је Милан Станковић, помоћник градоначелника Зајечара за омладину и спорт.

Одбојкашки ас Драган Станковић рекао је да нема често прилику да посети свој родни Зајечар, али и да му је драго када види да Град Зајечар улаже у спорт.

„Немам тако често прилику и време да дођем до свог родног града. Зајечар је град у ком сам одрастао и афирмисао се за оно што радим. Баш ми је драго што овај град наставља да улаже у спорт и што се то повећава. То ће се видети у будућности кроз неколико година, што кроз фудбал и рукомет, надам се и кроз одбојку”, истакао је одбојкаш Драган Станковић.

Он је додао да је од велике важности улагати у спорт и кроз финансије и кроз опрему.

„Kако би успео један одбојкашки клуб неопходно је да има добру базу играча, доброг тренера који ће ту децу усмерити на прави пут и неопходна је подршка Града и што се тиче финансија и што се тиче опреме. Није битно да клуб игра прву лигу, већ треба направити базу добрих играча који ће држати неки ниво и потребно је натерати децу да воле спорт”, каже Драган Станковић.

Прослављени репрезентативац у одбојци дотакао се и стања у репрезентацији Србије.

„Што се тиче репрезентације, ове године акценат је стављен на Олимпијске игре. Репрезентацији је циљ да се пласирамо.”

Kао мали знак пажње, помоћник градоначелника Зајечара за омладину и спорт Милан Станковић уручио је заставу Града Зајечара прослављеном одбојкашу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб