VestiNajpoznatiji zaječarski sportista Dragan Stanković posetio svoj rodni grad

Najpoznatiji zaječarski sportista Dragan Stanković posetio svoj rodni grad

Odbojkaš Dragan Stanković u poseti Zaječaru

Bivši kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije i najpoznatiji zaječarski sportista Dragan Stanković posetio je svoj rodni Zaječar. On se sastao sa pomoćnikom gradonačelnika Zaječara za omladinu i sport Milanom Stankovićem, kako bi razgovarali o budućnosti odbojke u ovom gradu.

Na sastanku se razgovaralo o budućnosti odbojkaškog sporta u Zaječaru, ali je istaknuto i da je dobra sportska infrastruktura neophodna za realizaciju sportskih aktivnosti.

„Mi smo grad koji dosta ulaže u sport, imamo dobre klubove i imamo dobru infrastrukturu, a u sportsku infrastrukturu, kao što je nov stadion i zatvoreni bazen tek ulažemo. Moramo da pojačamo i postojeću infrastrukturu, kako bi nam se deca što više bavila sportom. Ovaj grad iznedrio je mnogo dobrih sportista. Imam tu čast da porazgovaram sa, jednim vrhunskim odbojkašem i najboljim sportistom koga je ovaj grad dao, Draganom Stankovićem. Ovde je pre dve nedelje bio Vanja Grbić i tada smo dogovorili buduću saradnju u oblasti sporta, a bilo je i reči o podršci Grada Zaječara u realizaciji Odbojkaškog kampa u Zaječaru. Ovde ćemo sigurno podići odbojku na jedan viši nivo. Voleo bih da Dragan Stanković jednog dana zauzme i moje mesto i bude zadužen za sport u Zaječaru”, poručio je Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara za omladinu i sport.

Odbojkaški as Dragan Stanković rekao je da nema često priliku da poseti svoj rodni Zaječar, ali i da mu je drago kada vidi da Grad Zaječar ulaže u sport.

„Nemam tako često priliku i vreme da dođem do svog rodnog grada. Zaječar je grad u kom sam odrastao i afirmisao se za ono što radim. Baš mi je drago što ovaj grad nastavlja da ulaže u sport i što se to povećava. To će se videti u budućnosti kroz nekoliko godina, što kroz fudbal i rukomet, nadam se i kroz odbojku”, istakao je odbojkaš Dragan Stanković.

On je dodao da je od velike važnosti ulagati u sport i kroz finansije i kroz opremu.

„Kako bi uspeo jedan odbojkaški klub neophodno je da ima dobru bazu igrača, dobrog trenera koji će tu decu usmeriti na pravi put i neophodna je podrška Grada i što se tiče finansija i što se tiče opreme. Nije bitno da klub igra prvu ligu, već treba napraviti bazu dobrih igrača koji će držati neki nivo i potrebno je naterati decu da vole sport”, kaže Dragan Stanković.

Proslavljeni reprezentativac u odbojci dotakao se i stanja u reprezentaciji Srbije.

„Što se tiče reprezentacije, ove godine akcenat je stavljen na Olimpijske igre. Reprezentaciji je cilj da se plasiramo.”

Kao mali znak pažnje, pomoćnik gradonačelnika Zaječara za omladinu i sport Milan Stanković uručio je zastavu Grada Zaječara proslavljenom odbojkašu.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,188PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub